Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Z Prostějova do Plumlova na bruslích? O tomto záměru se hovoří už dobrých deset let. V roce 2008 město Prostějov poprvé zveřejnilo záměr vybudovat asfaltovou stezku kolem Hloučely. Trvalo dalších pět let, než byla tato cesta pro cyklisty a in-line bruslaře oficiálně otevřena. Nyní to vypadá, že se její prodloužení do centra Mostkovic konečně přiblížilo.


Dočkáme se, či nikoliv? Četné prostějovské milovníky jízdy na kolečkových bruslích už před deseti lety navnadily zprávy o tom, že by v budoucnu mohli vyrazit po nové in-line stezce z Prostějova až na plumlovskou přehradu a třeba kolem ní pokračovat až do Plumlova.
Do dnešního dne se zvládla udělat pouze stezka kolem Hloučely, která je v provozu od roku 2013. Stále však končí u tzv. Tiché na hranicích katastru města Prostějova. Mostkovicím se na ni dosud navázat nepodařilo, vedení obce otevřeně hovořilo o tom, že jako prioritu vidí opravy chodníků a silnic přímo v Mostkovicích. Nyní se ovšem zdá, že by se vše mohlo konečně pohnout vpřed! „Do konce července chceme podat žádost o dotaci a existuje velká naděje, že bychom ji mohli i dostat. Projektovou dokumentaci máme prakticky hotovou, pouze jsme měli problémy s Dopravním inspektorátem kvůli přejezdu frekventované Ohrozimské ulice. Zde by měla první fáze výstavby stezky skončit. Teprve později by se pokračovalo ve směru k Prostějovské ulici a dále kolem minigolfu do našeho kempu a možná až k přehradě,“ potvrdil starosta Mostkovic Jaroslav Peška. Plánované náklady na stavbu stezky po „panelovku“ jsou pět milionů korun. „Pokud vše klapne, rádi bychom na jaře začali stavět,“ nastínil Peška s tím, že by nerad něco zakřikl.
Podobná stezka se již řadu let chystá také kolem plumlovské přehrady. I tam se věci zásadním způsobem posouvají dopředu. Město Plumlov již má v ruce stavební povolení a nyní na ni bude hledat peníze z dotací. Pokud je najde, mohlo by se třeba už příští rok začít stavět.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...