Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Občanská demokratická strana v Prostějově má už jasno v tom, kdo tuto tradiční pravicovou stranu povede do komunálních voleb v Prostějově. Lídryní se stala předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova Milada Sokolová. Na kandidátce však bude také řada nezávislých osobností.

Prostějovští občanští demokraté v úterý 5. června vpodvečer rozhodli o sestavení vyvolených jmen pro podzimní volby do Zastupitelstva města Prostějova. Lídrem kandidátky se po hlasování členů stala předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova a dosavadní zastupitelka Milada Sokolová. Na druhém místě bude živnostník, zakladatel tříd pro nadané děti a stávající zastupitel Tomáš Blumenstein. Na třetí místo občanští demokraté nominovali doktoranda a předsedu spolku Pomáháme tancem Tomáše Láznu. Na čtvrtém místě bude kandidovat ředitel Střední odborné školy podnikání a obchodu Marek Moudrý, který už v současnosti jako nestraník taktéž zasedá v prostějovském zastupitelstvu. „Občanští demokraté půjdou letos do voleb s kandidátkou, na níž bude celá řada nestranických osobností. Na čelných místech se objeví také ředitel Národního domu Jan Páleník, spoluzakladatel spolku PvFree.net Pavel Šmíd, spoluzakladatelka facebookové skupiny Maminky z Prostějova a okolí Petra Píchalová, režisér filmu Fotbalový skřítek Michal Grepl, optik Radek Wagner, uzenář Jiří Petricius či provozovatelka Rodinného centra Lodička Jana Valentová,“ vypočítal Petr Sokol, předseda ODS na Prostějovsku.
„Oslovili jsme osobnosti, které mají blízko k našemu programu, a k naší radosti jsme se setkali s velmi pozitivní reakcí. Těší nás také zájem živnostníků a menších podnikatelů podpořit svou účastí naši kandidátku,“ přidal předseda Místního sdružení ODS v Prostějově Jan Zatloukal, který bude sám kandidovat jako číslo 5. Mezi kandidáty nechybí ani místopředseda prostějovských občanských demokratů Julius Juhász.
„Kandidátka ODS a nezávislých osobností bude prosazovat konkrétní řešení, která pomohou nadále zlepšovat život v našem městě. ODS jde tentokrát do voleb z opozice, ale nechceme kvůli tomu jen vše kritizovat. V programu se zaměříme zejména na řešení parkování, rozšíření možností pro sport, kulturu a volný čas, na podporu podnikání a školství i řešení dopravy,“ uvedla lídryně kandidátky Milada Sokolová, která je absolventkou oborů ekonomika a veřejná správa na Vysoké škole finanční a správní. Má již zkušenost s vedením Prostějova, protože v letech 2010 až 2014 zasedala v městské radě, kde se věnovala zejména otázkám kultury, cestovního ruchu a podnikání. Prosadila také například výzdobu městských hradeb, která připomíná zaniklé židovské uličky. V roce 2008 stála u obnovení historického Okrašlovacího spolku města Prostějova a v čele tohoto velmi aktivního spolku stojí dodnes. V současnosti působí také jako editorka internetového serveru www.pvnovinky.cz.

Další díl seriálu VOLBY 2018 najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 11. června

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...