Dobrý večer, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V minulém vydání jsme vás informovali o sebevraždě Waldemara Malíka, který se dostal do hledáčku celostátních médií díky tomu, že v červenci 2016 brutálně napadl herečku Veroniku Zelníčkovou známou ze seriálu TV Nova Ordinace v růžové zahradě. Přestože měl odsouzený muž až do své smrti trvalé bydliště v Malém Hradisku, jak Večerník zjistil, mnoho času v obci nestrávil...

Milovník metalu Waldemar Malík se do Malého Hradiska i se svojí přítelkyní přestěhoval zhruba před čtyřmi roky. „Přišli zřejmě odněkud od Prahy. Bydleli tu zhruba půl roku, pak dům prodali a odstěhovali se pryč,“ prozradil starosta Malého Hradiska Marian Fiedler s tím, že vše se neobešlo bez problémů. „Pan Malík si totiž nechal trvalé bydliště v Hradisku, přestože se tu už fyzicky nezdržoval a na opakované výzvy nijak nereagoval. Byl to problém zejména pro nové majitele domu. Museli jsme zahájit řízení, aby se nám jej podařilo úředně přestěhovat na ohlašovnu, v tomto případě tedy na náš obecní úřad,“ přidal starosta, který o možných násilnických sklonech někdejšího obyvatele obce nic nevěděl. „Nikdo ho tu neznal, s nikým se nestýkal. Já sám jsem ho viděl asi jen třikrát,“ přiznal Večerníku Marian Fiedler.
Malík byl loni v květnu odsouzen k osmiletému trestu vězení za napadení herečky Veroniky Zelníčkové, na kterou zaútočil ve zkušebně skupiny Anacreon v obci na Kladensku. Nejprve ji razantně uhodil půllitrem zezadu do hlavy, když se napadená bránila a začala křičet, tak ji opakovaně udeřil plnou lahví piva a nakonec ji začal škrtit.
Herečce se vzápětí podařilo utéct. Do té doby přitom měli oba kamarádský vztah. Zatímco herečka si příčinu útoku nedokázala vysvětlit, Malík uvedl, že mu vadil její křik. Nepomohl si ani tím, že jí po útoku ukradl peněženku s doklady, platební kartou a deseti tisíci v hotovosti. A to nebylo vše, za co byl odsouzen. Dopustil se totiž také podvodu, když si vypůjčil fotoaparát za více jak šedesát tisíc korun, aby jej v zastavárně prodal za ani ne polovinu této částky.
Nakonec jeho život skončil za mřížemi, kde vše sám ukončil...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...