Příjemnou noc, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Otřesné, neomluvitelné! Půldruhou hodinu se po hlavním nádraží v Prostějově toulal bez jakéhokoliv dozoru chlapeček ve věku dva a půl roku. Když se motal i v kolejišti před lokomotivou, pracovníci nádraží přivolali policii. Další dvě hodiny strávili strážci zákona pátráním po otci! Večerník vyzpovídal i očitou svědkyni události, která naštěstí neměla tragický konec...

„V neděli třiadvacátého dubna vpodvečer bylo oznámeno z dopravní kanceláře Českých drah, že v prostorách hlavního nádraží se již nějakou dobu pohybuje malé dítě bez doprovodu. Nikdo ho nehledal, bloumal sám dokonce i v kolejišti,“ potvrdila Večerníku šokující zprávu Tereza Greplová, tisková mluvčí Městské policie Prostějov.
Strážníci okamžitě poslali na nádraží hlídku. „Ani po vyhlášení rozhlasem se ke zhruba dvou a půl letému chlapečkovi nikdo nepřihlásil. Dítě odmítalo říct své jméno i s kýmkoliv komunikovat. Rodiče strážníci nenalezli ani v okolí, ztracené dítě rovněž hlášeno nebylo. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která dorazila i s pracovnicí Odboru sociálně právní ochrany dětí. Kloučka si převzali a odvezli,“ popsala horké chvíle mluvčí prostějovských strážníků s tím, že případ je dále v šetření sociálního odboru.
Očitým svědkem trestuhodného zanedbání rodičovské péče byla pracovnice informační kanceláře na hlavním nádraží. „To mi řekněte, co to může být za rodiče, kteří nechají tak malého kluka skoro dvě hodiny bez dozoru? Zaměstnanci nádraží toho chlapečka vytáhli z kolejiště ve chvíli, kdy se rozjížděl vlak. Mohl ho přejet! Naše operátorka pak desítky minut v kuse vyvolávala rozhlasem rodiče, aby si dítě přišli vyzvednout, ale vůbec nikdo nereagoval,“ prozradila exkluzivně Večerníku žena, která si nepřála zveřejnit svoji identitu. „Přijeli policajti, s chlapcem mluvili, ale ten stál jak zaražený, pak se rozplakal. Vůbec nic nechtěl říct, byl úplně vystrašený. Naložili jej tak do auta a s nějakou paní v civilu odjeli do města,“ přidala ke svému svědectví pracovnice informační kanceláře
„Po dvou hodinách se policistům podařilo vypátrat rodinného příslušníka, kterému byl chlapeček předán,“ udělala alespoň trochu šťastnou tečku za celým podivuhodným příběhem Tereza Greplová.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...