Dobrý večer, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jak se Večerník uprostřed minulého týdne dozvěděl, již na úterním zasedání 25. dubna budou prostějovští radní jednat o doplnění Zastupitelstva statutárního města Prostějova novým členem. De facto jde ale o formalitu. Zesnulého Václava Koláře totiž s jistotou hraničící takřka stu procent nahradí první náhradník v rámci kandidátky TOP 09 a Nezávislí Prostějované Marek Moudrý.

„Jako radní pochopitelně nemáme právo nijak zasahovat do kroku, koho si samostatný politický subjekt zvolí za nástupce Václava Koláře. Dle pořadí je první volbou Marek Moudrý, tudíž nyní potřebujeme znát jeho stanovisko, zda kandidaturu přijímá, či nikoliv. Pokud ano, jeho volbu zařadíme hned na nejbližší jednání zastupitelstva,“ prozradila Večerníku aktuální stav kolem uvolněné židle Alena Rašková, primátorka Statutárního města Prostějov. Na případnou spolupráci se zástupcem ředitele Střední odborné školy podnikání a obchodu v Prostějově, se těší. „S vedením města dlouhodobě úspěšně spolupracujeme, takže doufám, že se tento vztah na politickém poli nikterak nezmění,“ podotkla s úsměvem první žena radnice.
Marek Moudrý byl ve volbách do zastupitelstva v roce 2014 „dvojkou“ kandidátky TOP 09 a Nezávislí Prostějované. Od voličů obdržel 1 161 hlasů, což značilo 3,92 procenta a pozici prvního náhradníka za zvolenou trojicí Kolář, Matyášek, Nevrla. A právě vítězného exředitele RG a ZŠ města Prostějov, za nímž zaostal o 318 hlasů, v zastupitelstvu nahradí.
„Odchod Václava Koláře je pro všechny nenahraditelnou ztrátou. Zanechal nám zde trvalý odkaz laskavosti a ryzí lidskosti. Já se za těchto smutných okolností ujímám funkce zastupitele,“ potvrdil Marek Moudrý exkluzivně pro Večerník, že v lavicích opozice skutečně nahradí legendu komunální politiky.
Předběžný mandát zastupitele si má převzít již teď na radě. Do funkce nového prostějovského zastupitele by jej členové nejvyššího orgánu města měli potvrdit 12. června při dalším zasedání.

Exkluzivní rozhovor s Markem Moudrým najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v úterý 2. května


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...