Dobré odpoledne, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Windmöller & Hölscher Prostějov k.s. (WHP) čekají v roce 2017 nové plány a výzvy. Kromě rozsáhlých investic, které vytvoří mnoho nových pracovních míst, chystá sloučení se sesterskou firmou BSW. Navíc v sousedství začne budovat nový závod firma Danaflex, která je významným obchodním partnerem WHP.

lista prum zona

Ke spojení stávajících firem WHP a BSW dojde k 1. červenci 2017. Nová společnost ponnese název Windmöller & Hölscher Machinery k.s. Se svými 450 zaměstnanci bude dále plnit významnou pozici na pracovním trhu a současně bude utvrzovat svou mezinárodní pozici. V prvním kroku musela být změněna právní forma BSW z s.r.o. na k.s. „Abychom redukovali vynaložené úsilí, bylo v této fázi BSW Machinery rovnou přejmenováno na Windmöller & Hölscher Machinery k.s. Až následně může proběhnout sloučení s WHP. Projekt bude završen 30. června letošního roku,“ informoval jednatel WHP Max Westermann.

Sloučená firma Windmöller & Hölscher Machinery k.s. bude plnohodnotně pokračovat v aktivitách, které doposud obě stávající společnosti vykonávaly. „Náš závod v Prostějově je fascinující: moderní, velkorysý, promyšlený a permanentně se rozvíjející. Spojení našich společností je další logický krok vedoucí k zajištění našeho úspěchu“, komentuje situaci jednatel Thomas Breitenberger. 

„Pro většinu zaměstnankyň a zaměstnanců sloučených firem se pracovně nezmění prakticky nic. Chceme však zvýšit intenzitu spolupráce. Jsem přesvědčený, že se od sebe budeme navzájem učit a úspěšně pokračovat v našem růstu,“ dodává jednatel Westermann. Velkou investiční akcí je výstavba logistické haly 2 pokrývající pracovní plochu 3 647 m2. Tu zahájila společnost WHP koncem minulého roku. Budova a objízdná komunikace již zasahují do nově zakoupených pozemků v zadní části areálu firmy. Kolaudace by měla proběhnout v první polovině srpna. Hala bude především sloužit jako logistický sklad, částečně ji bude využívat oddělení kvality a celou čtvrtinu prostor zabere montáž. Aktivity skupiny Windmöller & Hölscher přitahují do regionu další investory. Začátkem dubna zastupitelstvo města Prostějova oficiálně schválilo prodej pozemku v sektoru A průmyslové zóny v k. ú. Kralice na Hané. Ten koupila ruská společnost Danaflex, která je významným obchodním partnerem WHP. Pozemek, kde letos Danaflex zahájí výstavbu, se nachází přímo naproti stávajícímu areálu WHP a má rozlohu 50 tisíc m2. 


18 whp 2Město Prostějov k prodeji přistupovalo s jasně daným záměrem a vizí prodat pozemek investorovi, který maximálně prospěje celému regionu, a to ve smyslu zaměstnanosti, obchodní spolupráce s místnímí firmami, finanční a obchodní stability či potenciálu budoucího rozvoje. Tyto parametry a podmínky splňovala právě firma Danaflex. Díky spolupráci s WHP a především díky podpoře města Prostějova a iniciativě RNDr. Aleny Raškové a Mgr. Jiřího Pospíšila se podařilo dotáhnout vše do úspěšného konce.
Danaflex využívá pro výrobu obalů stroje a systémy Windmöller & Hölscher. Jejími zákazníky jsou nadnárodní společnosti jako například Unilever, Nestlé, PepsiCo, Kraft Foods apod. V Prostějově chce vybudovat ultramoderní základnu pro svoji obchodní činnost v Evropě. Po dokončení první fáze výstavby závodu v roce 2018 společnost zaměstná přibližně 100 lidí z regionu a v průběhu dalšího jednoho roku až dvou let má v plánu projekt rozšířit, zdvojnásobit výrobní kapacitu a zvýšit počet pracovníků na více než 200.

18 wuh

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...