Dobrý večer, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

A je to tu opět! Nedávno vás Večerník informoval o lavině stížností, která se valí na Českou poštu. Důvodem jsou problémy s doručováním zásilek po celém Prostějovsku. První z nich se začaly objevovat už před Vánocemi loňského roku, situace se přitom stále nelepší. Zástupci pošty už v minulosti problémy přiznali, před nedávnem rozjeli rozsáhlou náborovou kampaň nových zaměstnanců.

Problémy s doručováním hlásí jak jednotlivci, tak i firmy. „Čekala jsem na důležitý dopis z Prahy víc jak deset dní. Dnes mi volali, že se jim vrátil zpět, prý jsem si ho nevyzvedla. Pokud mě doma pošťačka nezastihla, tak by snad mělo být normální, že hodí lístek do schránky, abych o tom věděla, ne?“ nebrala si servítky na facebookových stránkách Prostějov bez cenzury Veronika L. z Prostějova, která se kvůli špatnému doručování dostala dle svých slov do velkých problémů. Podobnou zkušenost měla i celá řada ostatních. „Ve firmě posíláme zhruba dvacet balíků denně Českou poštou. Denně některý ze zákazníků volá a hledá balík, minimálně jednou týdně se vrátí jako nevyzvednutý. Pak se za nové poštovné posílá znovu,“ uvedla Vlasta Š., která má tak s poštovními službami každodenní zkušenost.
Problémy dle mnohých vězí právě v tom, že ve schránce nenajdou lístek, kdy a kde si mají zásilku vyzvednout. „Také jsem čekala na balík. Ale výzvu ve schránce jsem neobjevila. Kdybych neznala číslo balíku, tak se vrátil zpět,“ potvrdila Veronika J.
Na druhou stranu se našli i zastánci. „U nás je pošta super jak doručovatelka, tak přepážka. Nemůžu proti ní říct půl slova,“ přidala se do diskuse Alena V.
Jak Večerník již uvedli, zástupci České pošty o situaci v Prostějově dle svých slov ví. Již dříve vše vysvětlovali zejména aktuálním nedostatkem pracovních sil. „Situaci se snažíme řešit náborovými akcemi a posilováním pracovníků z jiných lokalit,“ uvedl Matyáš Vitík, tiskový mluvčí České pošty, která před nedávnem do schránek roznesla letáky informující o náboru nových zaměstnanců. V současné době v Prostějově pošta poptává pěšího doručovatele a brigádníky na ranní roznos novin. Velká poptávka po celé řadě zaměstnanců je také v poštovním depu v průmyslové zóně, kde kvůli nedostatku kvalifikovaných pracovníků dochází k řadě problémů.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...