Dobré ráno, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V polovině února jsme informovali o kuriózní havárii třiatřicetiletého prostějovského bezdomovce. Ten v ulici Josefa Lady najel s kolem a vozíkem plným starého papíru na obrubník chodníku a po drsném pádu musela alkoholem zmoženého chlapíka odvézt sanitka do nemocnice. Večerníku se podařilo získat exkluzivní výpověď muže, který se po více než dvou měsících přiznal, že byl opilý, jak zákon káže!

Známou postavičku můžeme i dnes spatřit po celém Prostějově. Jiřího Noska uvidíte nejčastěji s kolem, za kterým má zapřažen vlastnoručně vyrobený vozík. „Žiju na ulici už několik let a nezbývá mi nic jiného než se živit sběrem starého papíru nebo železa. Nepobírám žádnou podporu v nezaměstnanosti ani sociálku,“ svěřil se Večerníku muž, který se do Prostějova před časem přistěhoval z Rožnova pod Radhoštěm.
Na nehodu z 11. února si i dnes velmi dobře vzpomíná, přestože při ní utrpěl vážný úraz hlavy. „Byla to moje blbost, ale na tom kole jsem nejel, nýbrž jsem ho vedl vedle sebe. Ve vozíku jsem měl totiž nějakých pětadevadesát kilo papíru... A co je horší, těsně předtím jsem vypil skoro na ex tři litry krabicového vína. Byl jsem jako dělo, ve špitále mi pak naměřili 5,28 promile,“ přiznal Jiří Nosek. Vzhledem k utrpěnému zranění jej pak policisté prý ani nepřeváželi na záchytku. „Nějakou dobu jsem pobyl v nemocnici, měl jsem proraženou hlavu. Najel jsem s kolem blbě na rantl a upadl na něj,“ shrnul svoji havárku v ulici Josefa Lady třiatřicetiletý bezdomovec.
Na publicitu je prý zvyklý. „Vždyť já byl ve Večerníku už pětkrát! Skoro vždycky to bylo proto, že jsem něco vyvedl. Jen jednou jste mě vyfotili normálně, když mi paní Sokolová před místním nádražím nalévala polévku,“ zazubil se Jiří Nosek.

17 nosek bezdak

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...