Příjemnou noc, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pocit naprosté beznaděje zakusila podle svých slov žena, která dala opravit manželovy hodinky do klenotnictví na náměstí T.G. Masaryka. Po banální výměně baterie se zákaznici měly hodinky vrátit zcela zničené. Majitel klenotnictví však něco takového odmítá a upozorňuje, že dáma přišla přístroj reklamovat až druhý den poté, co si jej v pořádku převzala... Kde leží pravda?

„Jedná se o speciální rybářské hodinky, které kamarád naší dcery koupil na misi v Afghánistánu. Mému manželovi přestaly jít, tak jsem s nimi zašla do opravny. Tam mi řekli, že je baterie vyteklá, proto se výměna zdrží. Když jsem si pro hodinky přišla, nejprve mi přinesli úplně jiný přístroj. Trefili se až napodruhé... Zaplatila jsem tedy za výměnu baterie a ničeho špatného si nevšimla,“ popsala exkluzivně Večerníku Jana Kirchnerová, která si hodinky odnesla domů. Až tam ji manžel upozornil, že přední sklo je zcela odchlíplé a kryt vylámaný. „Letěla jsem zpět do klenotnictví, ale tam se mi vysmáli, že jsem si to způsobila sama. To je samozřejmě nesmysl, kdyby to už bylo, tak bych přece neřešila výměnu baterie, ale závažnější problém. Chtěla bych proto všechny čtenáře varovat, aby si při přebírání své zboží pořádně prohlédli. Později už se spravedlnosti nikde nedovolají,“ uzavřela žena.
Samozřejmě že nás zajímal i názor druhé strany. „Dáma si hodinky po výměně baterie normálně převzala a odešla s nimi domů. Tím to pro mě fakticky končí... Co se s nimi dělo dál, totiž netuším. O tom, že další den přišla hodinky reklamovat, sice vím, ale přijde mi to celé jako holý nesmysl! Vždyť baterie, která se u nich měnila, se nachází pod zadním krytem, zatímco ona si stěžovala na poničený přední kryt ciferníku. Nechápu, proč by s ním někdo u nás manipuloval,“ reagoval pro Večerníku Adam Círek.
Oba aktéři sporu se tak shodnou na jediném: pokud si po opravě budete přebírat jakékoliv zboží, zkontrolujte si přímo v prodejně, v jakém se nachází stavu. Jakákoliv pozdější reklamace už je totiž hodně problematická.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...