Dobrý podvečer, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zastavení plateb za zfušovanou a pomalou práci, penále či další sankce. Taková je reakce prostějovských radních na situaci ve Veleslavínské ulici. Stavební firma ze Zlína totiž nesplnila ani druhý prodloužený termín dokončení rekonstrukce, světlo světa navíc spatřila ještě jedna „perlička“...

„Tohle už přesahuje všechny meze, na firmu zdá se neplatí žádný metr! Ani po osobních pohovorech a finančních sankcích nevidíme zlepšení. Naposledy mi majitel slíbil, že rekonstrukce Veleslavínské ulice bude hotova do neděle sedmadvacátého listopadu. Ale kdo tomu věří? Já tedy rozhodně ne,“ láteřil minulou středu Zdeněk Fišer (ČSSD), první náměstek primátorky statutárního města Prostějova.

A jak se Večerník včera těsně před uzávěrkou vydání na vlastní oči přesvědčil, odhad měl správný. Veleslavínská ulice je totiž stále zcela nedodělaná!

„S touto zlínskou stavební společností už máme jednu špatnou zkušenost. V létě zvítězila i v konkurzu na rekonstrukci jednoho z městských chodníků, který dodnes není opravený! Se vší odpovědností tak nyní říkám, že tato firma si v Prostějově při veřejných zakázkách už ani neškrtne,“ neskrýval rozhořčení Jiří Pospíšil (PéVéčko), náměstek primátorky statutárního města Prostějova.

Večerník se vydal do Veleslavínské ulice už uprostřed minulého týdne a v dopoledních hodinách zde opakovaně viděl posedávat pouze dva dělníky snědé pleti... „Já vám řeknu, jak to tady chodí! Každé ráno kolem osmé hodiny se tady sejde parta asi osmi cikánů v montérkách, v deset si sní svačinku a pak zmizí. Objeví se zde pakaž ve dvě hodiny odpoledne, lopatou přeházejí trochu štěrku a zmizí pryč. S takovou tady budeme chodit po rozkopaných chodnících ještě za deset let,“ prozradil Večerníku rozlícený obyvatel Veleslavínské ulice. „Bohužel až pozdě jsme přišli na to, že majitel stavební firmy najímá dělníky jen z úřadu práce, aby na ně získal dotace. O jejich odbornosti by se s úspěchem dalo pochybovat...,“ zareagoval Zdeněk Fišer.

Co ale teď? Jak dlouho chce magistrát čekat na dokončení rekonstrukčních prací ve Veleslavínské ulici, které měly být hotové poslední říjnový den? „Musíme to řešit mnohem razantněji,“ přiznala primátorka statutárního města Alena Rašková (ČSSD). Konkrétní však být nedokázala. Situace je totiž dosti svízelná...

Večerník se snažil získat i vyjádření majitele stavební firmy ze Zlína, leč v uplynulém týdnu mobilní telefon jednatele zvonil naprázdno a zaslaný e-mail zůstal prozatím bez odpovědi.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...