Dobré ráno, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

„Buď se zabiješ sama, nebo tě zabiju já!“ Tak tímto způsobem naléhal Josef Rehovič v budově prostějovské radnice na svoji partnerku, aby vzala zpět trestní oznámení, které na něho podala kvůli neplacení alimentů. Moc si tím nepomohl. Prostějovský soud jej minulé úterý za opakované krádeže a navíc i nebezpečné vyhrožování odsoudil na šest let do vězení. Večerník byl u toho!

Temperamentní a těžko se ovládající Josef Rehovič toho na svobodě v posledních letech moc nezažil. V současnosti si odpykává již svůj osmý trest, a to za vykradení Střední školy automobilní. Kromě toho se přiznal i ke krádeži v bývalé budově České pojišťovny v Kostelecké ulici, kde rozkopal několik dveří a vykradl tři kanceláře. Rozhodování zda se přiznat, či nikoliv měl v tomto případě výrazně usnadněné. Na místě se totiž našla jeho krev, ze které kriminalisté bezpečně určili DNA pachatele.

Co se týče vyhrožování přítelkyni, zde bylo dokazování už výrazně složitější... Rehovičova družka nejprve přiznala, že na policii nemluvila pravdu, když tvrdila, že přes její odpor vtrhl do jejího bydliště. Ve skutečnosti jej tam totiž sama pozvala a vše zkreslila kvůli strachu ze své matky, které byt patří. Nicméně to nebylo zdaleka vše, proč byl Josef Rehovič postaven před soud. Kromě toho měl na krku opakované vyhrožování. „Na radnici na mě křičel, že pokud nestáhnu trestní oznámení podané kvůli neplacení alimentů, tak na mě pošle dvacet cikánů, a že pokud se nezabiji sama, tak mě zabije on,“ potvrdila před soudem poškozená, která rovněž popsala situaci, kdy jí o den později Rehovič vzal dceru a odešel s ní pryč, přičemž naznačoval, že „pokud nevezme trestní oznámení zpět, tak to bude zlý“...

Těžko se ovládal

V obou těchto případech si jinak očividně labilní a citově nevyrovnaná Rehovičova družka stála pevně za svým. A soud jí uvěřil. Nic na tom nezměnily ani citáty ze zamilovaných dopisů, které poškozená posílala Rehovičovi do vězení. Svoji roli mohl v této souvislosti sehrát i fakt, že se žena nedávno vrátila k otci svých dvou starších dětí. „Svědkyně byla po celou dobu vedena snahou svému bývalému partnerovi u soudu spíše pomoci. Proto není důvod jí nevěřit, když hovoří o tom, že muž všem několikrát vyhrožoval,“ vyjádřil se předseda senátu Petr Vrtěl, který za opakované krádeže a vyhrožování Rehovičovi udělil souhrnný šestiletý trest. „Na straně obžalovaného soud neobjevil téměř žádné polehčující okolnosti. Výjimkou je doznání v případě krádeže v Kostelecké ulici, ale zde byl stejně jednoznačně usvědčován nalezenou krví,“ vysvětlil výši trestu Vrtěl.

Samotný Josef Rehovič při odůvodňování rozsudku nezapřel svůj těžko zvladatelný temperament a opakovaně soudce přerušil, za což byl následně vykázán ze soudní síně.

Rozsudek dosud není pravomocný, Josef Rehovič si ponechal lhůtu pro možnost odvolání.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...