Dobrý večer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pondělní odpoledne bylo v Prostějově ve znamení pokračující předvolební kampaně. Zatímco na rohu obchodního centra měl stánek lídr kandidátky Koalice Svobody a přímé demokracie a Strany Práv Občanů poslanec Radim Fiala, o kousek dál v restauraci Národního domu uspořádalo tiskovou konferenci hnutí ANO 2011. Večerník byl u toho!

Proti sedmičce kandidátů sedělo v sále sedm zástupců médií. Krajský předseda a poslanec Ladislav Okleštěk omluvil místopředsedu hnutí Jaroslava Faltýnka a představil své kolegy v čele krajské kandidátky. První slovo měl samotný kandidát na hejtmana Oto Košta, který jako praktický lékař chce řídit kraj prakticky. „Za víc než třicetiletou praxi vím od pacientů, co lidi trápí nejen stran zdraví. Potřebují práci a dostat se do ní v rozumném čase. Moderní věda přidává k létům život, ale o jeho kvalitu se musíme postarat,“ připomněl s odkazem na zabezpečení důstojného stáří. Těší jej vytvoření týmu profesionálů ve svém oboru a zároveň slušných lidí. „Hnutí nechce prohlubovat zadlužení kraje a v případě úspěchu by změnilo filozofii a ducha krajské politiky,“ dodal.

„Dvojka“ kandidátky Ladislav Okleštěk klade důraz na bezpečnost nejen v centrech, ale i v okrajových obcích. „Obce musí mít možnost promluvit do zamýšleného zřizování utečeneckých center, uprchlíky v kraji nechceme,“ zdůraznil s dodatkem, že se nelze na krajské úrovni zabývat řešením dalších příživníků, když máme dost vlastních problémů. I další kandidáti stručně představili své pole zájmu.

Večerník zajímalo, do jaké míry se může vnitřní vývoj v prostějovské organizaci za poslední necelé dva roky odrazit ve volební matematice. „Z ohlasů vím, že schopnost očištění prostějovské organizace od lidí, kteří ANO použili jako platformu pro své ambice, je mezi voliči vnímána pozitivně a ve volbách by měla pomoci, rozhodně neuškodit,“ míní Okleštěk. Osobně cítil po odchodu skupinky zastupitelů velkou úlevu. Prostějov má s tím krajským ostatně podobné zkušenosti. „Být v opozici neznamená házet klacky pod nohy, ale snažit se komunikovat a prosadit maximum z vlastního programu, což se v závěru funkčního období zúročí,“ dodal olomoucký zastupitel Miroslav Žbánek.

A co bude ANO považovat za volební úspěch? „Velkým úspěchem by bylo vítězství, důležitá je ale také účast v koalici, abychom měli šanci realizovat náš program,“ upřesnil Okleštěk.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...