Dobrý večer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V kaluži krve objevili předminulou neděli brzy ráno záchranáři šestapadesátiletou ženu z Plumlova v jejím domě stojícím mezi školou a kostelem. Na místě přistával i vrtulník, objevit se tu podle některých svědků měli i policejní „zakuklenci“. Nelze se proto divit, že se zpráva o vážném zranění nyní už bývalé učitelky místní „mateřinky“ rychle rozšířila nejen po celém Plumlově. Mnohé informace se však po celý uplynulý týden ztrácely v rovině dohadů a spekulací. Večerník se snažil dopátrat toho, co se v onen den ve skutečnosti událo...

Jak jsme naznačili již v minulém vydání prostřednictvím rubriky „Jednou větou“, v Plumlově zasahoval zdravotnický vrtulník. Prvotní zprávy, které serveru novinkypv.cz potvrdil i mluvčí krajských záchranářů Zdeněk Hošák, vypovídaly něco o „banální“ srdeční příhodě, Večerník si ale hned z několika zdrojů ověřil, že vše bylo jinak. V neděli 18. září brzy ráno šlo o život po mnohem tragičtější události! 

Podle místních občanů byl důvodem zásah v domě, který se nachází pod zdejším kostelem ve směru k základní škole, kde lékaři ošetřovali bývalou učitelku místní „mateřinky“, která utrpěla vážná bodná zranění. Následně ženu transportovali právě vrtulníkem do olomoucké nemocnice. Její zranění byla totiž na hraně se životem. Tolik fakta.
Stala se však J. M. obětí násilníka, či si rány způsobila sama? V tom už se informace rozcházejí... „Potkával jsem tuto dámu poměrně často, občas chodila i se svojí vnučkou. Dům obývala minimálně se svým manželem a co jsem slyšela, tak v poslední době trpěla psychickými problémy. Údajně se měla pobodat sama, ale těžko říct, jak přesně to bylo,“ zmínila se Večerníku jedna ze sousedek, podle které předminulou neděli dorazila do Plumlova kromě vrtulníku i policejní zásahovka.
Prakticky všichni další námi oslovení lidé z Plumlova hovořili víceméně stejně. Pro upřesnění získaných informací jsme se obrátili na Policii ČR. „Mohu potvrdit, že prověřujeme případ vážného zranění ženy, ke kterému došlo v neděli osmnáctého září během ranních hodin v rodinném domě na katastru území obce Plumlov. V současné době ve věci konáme prověřování pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví. Případná míra cizího zavinění je předmětem probíhajícího prověřování,“ reagoval na dotazy Večerníku František Kořínek, tiskový mluvčí Policie ČR pro Územní odbor Prostějov.
Co bylo se ženou, která skončila v olomoucké nemocnici? „Pacientka utrpěla bodné rány v oblasti břicha a hrudníku. Šlo o vážná poranění, ale naštěstí nebyly zasaženy životně důležité orgány. Byla již operována, v současné době je při vědomí a její stav je stabilizovaný. Počátkem nadcházejího týdne by mohla být propuštěna do domácí šetření,“ prozradil exkluzivně pro Večerník Egon Havrlant, tiskový mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...