Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Tohle se nemělo stát! Nejen lidé v Určicích si v těchto dnech lámou hlavy nad tím, co vedlo jednadvacetiletého Michala H. k tak zoufalému činu! Minulé pondělí 29. srpna jej totiž našli oběšeného na stromě u starého hřiště v Určicích. „Zatímco před pár dny se tady konala zábava, teď se sem sjeli policisté a pohřebáci...,“ zavolal do redakce Večerníku čtenář. O důvodech sebevraždy se jen spekuluje.V každém případě to byl pro celé Určicko šok. Od minulého pondělí se místní občané vyptávali, co že se to a proč vlastně stalo?! Po stejných důvodech pátral i Večerník, avšak nutno říct, že spíše bezvýsledně. Celá nešťastná událost je totiž obestřena jednou velkou záhadou...

„Mohu potvrdit, že vyšetřujeme případ úmrtí, ke kterému došlo na Prostějovsku. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování a s ohledem na pozůstalé však v současnosti nebudeme poskytovat žádné informace,“ odpověděl na konkrétní dotazy ohledně určické tragédie František Kořínek, tiskový mluvčí Policie ČR pro Územní odbor Prostějov. „Já k tomuto případu odmítám podávat jakékoliv informace,“ odbyl nás i Zdeněk Hošák, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje.

Samotní obyvatelé Určic byli mírně sdílnější, ale jak Večerník přímo na místě zjistil, i jim chyběly přesné informace, přestože se o sebevraždě mladíka „drbalo“ snad v každém domě. „Je to hrozné neštěstí, obzvláště když jde o tak mladého člověka. Proč se oběsil, to opravdu nevím. Je toho plná dědina, všechno se ale dozvídám jen z druhé ruky, policisté mě k nálezu těla nevolali,“ svěřil se starosta Určic Petr Kouřil. Jednadvacetiletý muž se podle dostupných informací oběsil oblečený do fotbalového dresu. „Je to možné, také jsem to slyšel. Ale fotbalistou Určic nebyl,“ dodal starosta.
„Je to strašné, vyděsilo nás to všechny. Na to staré hřiště si chodí hrát děti, nedávno se tu konaly velké zábavy. Proč si tak mladí lidé berou život? Naše generace prošla mnohem větším životním peklem, dneska se omladina trápí kvůli nešťastné lásce nebo propadá drogám. Vůbec nikdo tady netuší, proč si ten kluk sáhl na život,“ svěřil se se svými pocity muž důchodového věku z Určic, který si nepřál zveřejnit své jméno. Pod stejnou podmínkou s Večerníkem diskutovala i žena z těsné blízkosti místa, kde našli oběšeného Michala H. „My toho kluka moc neznali, on snad ani nebydlel v Určicích. Vím, že tady žije jeho tatínek, ale to je tak všechno. My sami se teď dozvídáme jen neurčité zprávy, policie tady byla jen chvíli, pak toho nešťastníka odvezli pohřebáci!“
Policie ČR zatím Večerníku ani nesdělila, zda šlo o sebevraždu, nebo existuje alespoň stín podezření na možné cizí zavinění. Není ani oficiálně známo, zda mladý muž nechal dopis na rozloučenou.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...