Dobré ráno, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE  Kritici držovického dění předpokládali, že do Obecního domu dorazí veče středu i první žena obce a z očí do očí si desítky připomínek vzájemně vyříkají. Bohužel. Na jednání přišli pouze tři ze sedmi zastupitelů - opozičníci Jaroslav Studený, Jakub Martínek a Lubomír Hrazdil.

„Paní starostka by tady rozhodně měla být, vždyť tato setkání se dějí jenom proto, že na nich omíláme stále do kola její činy v neprospěch obce. Místo toho, aby nám některé své kroky třeba vysvětlila, vyhýbá se jakémukoliv přímému kontaktu. Je celkem jednoduché přijít na to, proč. Bojí se,“ myslí si jeden z držovických občanů, který si však nepřál být jmenován. I to je podivné...

Večerník ale na středeční setkání dorazil, stejně jako zhruba stovka občanů Držovic. Probírala se různá témata, například aktuální rekonstrukce hřbitova, dopravní obslužnost, dotace z Evropské unie a další obecní záležitosti. Narazilo se i na obecní automobil, který si úřad vedený Blankou Kolečkářovou dlouhodobě pronajal za měsíční paušální poplatek pěti tisíc korun od soukromé firmy samotné starostky! Zdá se vám to divné? I takové věci se dnes v Držovicích dějí.

Blanka Kolečkářová poslala před konáním druhé besedy s občany organizátorům i opozičním zastupitelům otevřený dopis, ve kterém předem vysvětluje svoji neúčast. „Já uznávám vaše názory, jistě však i vy souhlasíte s tím, že čeho se kdo zúčastní, je jen jeho osobní volbou. Osobně preferuji úřední půdu, která může mít také nějaké oficiální výstupy. Nikomu ale nebráníme pořádat cokoliv. Zda a jak se do toho zapojím, je čistě moje individuální věc. Na zvážení občanů je zase to, zda se účastní veřejného zasedání zastupitelstva,“ napsala Blanka Kolečkářová.

V podobném duchu se držovická starostka na druhý den vyjádřila i Večerníku. „Každý má právo se zúčastnit jednání zastupitelstva, kde rovněž probíráme žhavá témata. Nechci se účastnit takových akcí, na kterých lidé říkají mystifikace a lži. Ale to víte, je už půlka volebního období, takže se začíná pomalu bojovat. A mnohdy i zákeřným způsobem...,“ pronesla.

Občané Držovic mají skutečně jako všude jinde možnost přijít na zastupitelstvo a tady se účastnit diskuzí. Právě v Držovicích ale v tomto vězí jeden háček. „A jak se prosím vás máme účastnit zastupitelstva, když paní Kolečkářová ho schválně organizuje v devět hodin ráno, když jsme všichni v práci? Dělá to úmyslně,“ obořil se při této otázce na Večerník další z občanů Držovic.




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...