Dobrý večer, dnes je pondělí 13.5.2024
svátek slaví Servác,
zítra Bonifác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

48 penizeZ úspěšné a prosperující finanční poradkyně s vlastním bytem se z Jaroslavy S. z Prostějova stala fakticky bezdomovkyně. Na začátku přitom stála celkem „nevinná“ půjčka sto tisíc korun. Když se ukázalo, že žena může mít problém ji v daném termínu splatit, nabraly věci hodně rychlý spád. Paní Jaroslava prodala svůj byt v hodnotě víc jak milion korun a ve stresové situaci uvěřila nepravděpodobným slibům Viléma Novotného, kterému předala půl milionu korun. Zpět ale od něj dostala pouhé dvě tisícovky! V ruce jí zůstala jen podepsaná směnka a sliby, že jí pan Novotný zajistí byt v Praze a bude dostávat pětadvacet tisíc korun měsíčně...

„Pracovala jsem jako finanční poradkyně v oblasti stavebního spoření a pojišťovnictví. Vydělávala jsem celkem slušné peníze, ale nyní jsem v podstatě bezdomovkyně. Přišla jsem o byt a přespávám, kde mě nechají...,“ svěřila se Večerníku se svým případěm Jaroslava S., která se stala zřejmě jednou z řady obětí podvodníka Viléma Novotného. Ten za to ve čtvrtek stanul před prostějovským soudem.

„Nepopírám, že jsem tyto peníze převzal. Chtěl jsem je půjčovat dál a tím si vydělat. Jenže mi někteří z klientů peníze nevrátili,“ snažil se hájit před tribunálem Vilém Novotný. Ať už jsou důvody jakékoliv, v současnosti se zdá velmi nepravděpodobné, že by paní Jaroslava peníze půjčené panu Novotnému ještě někdy viděla.

Problémy paní Jaroslavy začaly podobně jako u mnoha jiných, a to půjčkou. Od realitních makléřů si půjčila sto tisíc korun. Dlužnou částku se rozhodla splatit z prodeje bytu, který realitní kancelář zprostředkovala. Jeho cena přesáhla milion korun. „Realitka mi vyplatila pětsetšedesát tisíc korun, sto tisíc byl dluh a zbytek mi stále dluží...,“ tvrdí paní Jaroslava, která půl milionu korun předala právě panu Novotnému. „Říkal, že mi peníze zúročí. Údajně má příjmy z apartmánů v Egyptě, ukázal mi i výpis z účtu, na němž měl mít čtrnáct milionů korun. Slíbil mi byt v Praze a také to, že mi svůj dluh bude splácet v měsíčních splátkách ve výši pětadvaceti tisíc korun,“ vypověděla paní Jaroslava, která má od pana Novotného podepsanou smlouvu i směnku. Vzhledem k tomu, že pan Novotný měl být v té době zaměstnán jako řidič, zřejmě o své situaci nemluvil pravdu. Nezdá se tedy, že by zamýšlel peníze paní Jaroslavě někdy vrátit...

Také je téměř jisté, že paní Jaroslava není jedinou obětí Viléma Novotného. Podle údajů zveřejněných na internetu dluží tento muž vysoké částky nejrůznějším lidem v celé republice. Jeho rejdy mu zřejmě mohly vycházet také díky tomu, že řada trestních oznámení, která na něj byla podána, nakonec vyzněla do ztracena. To se ovšem v Prostějově nestalo, trestní žalobu na Novotného nakonec podal zdejší státní zástupce Jaroslav Miklenda. Jak se zdá, je to jediný způsob, jak ochránit důvěřivé lidí před působením tohoto člověka.

Rozsudek v této věci ovšem nepadl, jednání bylo odročeno... 

Nejhorší na celé věci je to, že obětí nejrůznějších podvodníků stále nezadržitelně přibývá. Někteří z nich mohou nakonec, podobně jako paní Jaroslava skončit na ulici. Pozor byste si měli dát hlavně na předvánoční půjčky, které nabízí řada neseriózních firem.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...