Příjemnou noc, dnes je sobota 11.5.2024
svátek slaví Svatava,
zítra Pankrác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Okolí Mozartovy a Krokovy ulice je v posledních letech doslova pověstné zoufalými činy různých sebevrahů. Naposledy si chtěla vzít život třiatřicetiletá žena, kterou obyvatelé panelového domu na „Mozartce“ našli ve středu ráno ležet v bolestech na zemi. Skočila z balkónu ze třetího patra!

„Mohu potvrdit, že ve středu šestého dubna po šesté hodině ranní došlo k pádu třiatřicetileté ženy z balkónu ve třetím poschodí v prostějovské ulici Mozartova. Co bylo příčinou pádu, je v současné době předmětem dalšího šetření,“ uvedla Miluše Zajícová, zastupující tisková mluvčí Policie ČR pro Územní odbor Prostějov.

Sousedé okamžitě zavolali lékařskou pomoc. „Lékaři prostějovské záchranky vyjeli ve středu časně ráno k nahlášenému případu do Mozartovy ulice, kde pod okny nízkého panelového domu byla nalezena sténající mladá žena. Těžce zraněnou pacientku stabilizovali a při vědomí byla převezena do Fakultní nemocnice Olomouc. Po pádu z výšky utrpěla mnohačetná zranění, například komplikovanou zlomeninu stehenní kosti,“ prozradil Večerníku Pavel Vysloužil, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje.

„Vůbec nechápu, proč to udělala. Je to normální slušná ženská, nevím, co řešila za problémy. Teď bude do konce života zmrzačená,“ svěřil se Večerníku šokovaný muž ze sousedství. Jak se nám podařilo zjistit, zmíněná žena, jejíž identitu Večerník zná, si vybrala pořádný kopec smůly už před několika lety. „V jednom prostějovském parku na ni při silném větru spadla z mohutného stromu velká větev. Byla tenkrát hodně dlouho v nemocnici,“ překvapila další ze sousedek.

V závěru uplynulého týdne nás pochopitelně zajímalo, jak je na tom po zdravotní stránce nyní. „Žena utrpěla těžká mnohočetná zranění v oblasti pánve, hrudníku, nohou a obličeje. Podstoupila zatím jednu operaci, ale další ji ještě čekají. V tuto chvíli je na úrazové jednotce intenzivní péče, je při vědomí a její stav je stabilizovaný,“ odpověděl v pátek na dotaz Večerníku Egon Havrlant, tiskový mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...