Dobré ráno, dnes je neděle 12.5.2024
svátek slaví Pankrác,
zítra Servác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Celkem pětadevadesát vzorků se letos sešlo na Véšovském koštu, který se konal uplynulou sobotu na zámku ve Výšovicích. Setkání přátel nad sklenkami domácích pálenek se na tomto místě uskutečnilo již poosmé a ani tentokrát u toho nechyběl PROSTĚJOVSKÝ Večerník.

Zajištění soutěžních vzorků se tentokrát neobešlo bez značného úsilí organizátorů. „Původně jsme se dokonce báli, že jich mnoho neseženeme. Vzorky z Prostějovska jsme museli doplnit těmi od známých z jižní Moravy,“ potvrdil Zdeněk Šťáva, který společně s kamarády ze Společenství kvalitní pálenky akci pořádá. Že by se snad v regionu přestávalo pálit? „Spíš se nám bohužel potvrzuje fakt, že Hanáci jsou lakomí. Málokdo se chce podělit o svoji slivovici a dát ji jako soutěžní vzorek. Raději slivovici vypije doma a myslí si, že stejně má tu nejlepší a nikdo mu do toho nemá co kecat,“ hledal s úsměvem příčiny tohoto stavu Šťáva.

Z čeho však organizátoři rozhodně mohli mít radost, tak to byly výsledky. V konkurenci téměř stovky vzorků vybrala nezávislá degustační komise za Šampiona koštu rynglovici Jiřího Čermáka z Výšovic, který zvítězil i v nejpočetněji zastoupené kategorii slivovic. Pálenka Zdeňka Šťávy se pak ve stejné kategorii umístila na druhém místě. Vítězství ve svých kategoriích braly také hruškovice Lubomíra Sýkory z Pivína, višňový likér Hany Šťávové a vínovice Romana Rybníkáře ze Strážnice.

„Přestože se podobných soutěží účastníme poměrně pravidelně, tak jsme toho zatím mnoho nevyhráli. Proto si tohoto úspěchu vážíme,“ komentoval výsledky Zdeněk Šťáva. Ten prostřednictvím Večerníku ještě jednou poděkoval všem pěstitelům za jejich přízeň projevenou dodáním soutěžních vzorků, které si museli doslova „utrhnout od huby“...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...