Dobré dopoledne, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Překvapivá reakce. Jeden z nejdiskutovanějších článků na našem webovém portálu uplynulého týdne hovořil o tom, že prostějovský odbor dopravy zakáže průjezd těžkých kamionů mezi Studencem a obcí Olšany. „Podstatou celé věci je nadměrná hlučnost. Po výsledcích měření, jehož hodnoty vysoko přesáhly povolené maximum, jsme se rozhodli pro toto řešení,“ potvrdil Miroslav Nakládal, vedoucí odboru dopravy.

S velkým nadšením přijali tento verdikt především občané Studence, za kterými se Večerník vydal osobně. „Kamiony tady nemají co dělat! Měly by tu jezdit jen osobáky, vždyť ta cesta je jen tři metry od baráků, které se při průjezdu každého většího náklaďáku jen třesou,“ nechal se slyšet například Jaroslav Trávníček, jenž jedním dechem dodal: „Rozhodnutí vítám, ale značky zde pořád nejsou. Kraj nám to slíbil už před rokem, ale všechno trvá!“

VÍCE INFORMACÍ NAJDETE ZDE

Podle důvěryhodných informací jsme zjistili, že celá věc stojí na úředním „šimlovi“. Správa silnic čeká na vydání opatření, aby mohla zákazové či omezovací značky objednat. „Značky by měly být osazeny v dohledné době. Dopravní značení musí dodat majitel komunikace, kterým je Správa silnic Olomouckého kraje,“ objasnil Miroslav Nakládal.

„Ty kamiony a provoz vůbec jsou katastrofa! Když jdete s malým na procházku, máte strach, aby vás něco nesrazilo. Otřásá se celý barák, není tu vůbec klid, malého auta budí. Zákaz průjezdu kamionů vítám,“ svěřila se nám Eva Dosedělová, která bydlí přímo u inkriminované silnice. Obdobný názor pak sdílí i další obyvatelka Studence. „V celém baráku máme popraskané zdi. Už je konečně na čase, aby se s tím něco začalo dělat. Mělo tomu tak být dávno, je to navíc čím dál horší. S otevřením nové silnice zde jezdí jeden kamion za druhým,“ popisovala neutěšenou situaci Ludmila Dostálová.

Jak se mohl Večerník přesvědčit přímo na místě, průjezd těžkých nákladních vozidel středem Studence je opravdu enormní. Další otázkou však je, kudy budou odkloněné kamiony jezdit a kterou obec si vyberou v měsících příštích. Některé komentáře na www.vecernikpv.cz nebo na Facebooku totiž nadšení studeneckých rozhodně nesdílejí...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...