Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 9.5.2024
svátek slaví Ctibor,
zítra Blažena
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Už drahnou dobu si cyklisté, ale především chodci, stěžují na skutečnost, že dostat se z jedné strany Olomoucké na druhou směrem do Říční ulice je v době dopravní špičky skoro nemožné. A když přece, tak jde o hodně nebezpečnou stezku. Proto na radnici vymysleli podchod přímo pod mostem! Sloužit bude jak chodcům, tak i cyklistům a snížit na minimum by se mělo riziko dopravních nehod.

„Zatím jsme schválili finance na zhotovení projektové dokumentace podchodu, který bude městskou pokladnu stát devadesát tisíc korun,“ prozradil Večerníku Zdeněk Fišer (ČSSD), první náměstek primátorky Statutárního města Prostějov. „Už v loňském roce jsme připravili návrh technického řešení podchodu pod mostem v Olomoucké ulici. Ten řeší bezpečný průchod nejen chodců, ale i cyklistů pod mostem západně s napojením na cyklistickou stezku v biokoridoru Hloučela a východně na ulici Říční,“ přidal na vysvětlenou náměstek. Podle jeho slov se toto řešení, vzhledem k intenzitě dopravy v Olomoucké ulici, jeví jako nejbezpečnější. „Přejíždění cyklistů a přecházení chodců přes frekventovanou tepnu města je velice riskantní a toto řešení eliminuje naše obavy z dopravních nehod,“ upozornil Fišer.

K navrženému postupu se vyjádřilo i Povodí Moravy, které s ním v zásadě souhlasí. „Pouze v případě takzvané velké vody bude podchod uzavřen, protože jej voda z říčky Hloučely zcela zaplaví,“ doplnila toto téma náměstkyně prostějovské primátorky Ivana Hemerková (PéVéčko) s tím, že pokud všechno půjde podle plánu, mohla by stavba podchodu začít už letos na podzim.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...