Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Počátkem uplynulého týdne se vyjasnilo. Dlouhodobá nejistota, která opřádala budoucnost kostelecké sokolovny, se zdá být minulostí. Vedení města v čele se starostou Hynkem je totiž oproti původním deklaracím nakloněno jejímu odkoupení! „V pondělí jedenáctého ledna jsme se společně s místostarostou Františkem Horákem zúčastnili jednání s vedením České unie sportu v Praze. V podstatě jsme dojednávali smluvní podmínky prodeje kostelecké sokolovny,“ informoval exkluzivně Večerník Ladislav Hynek.

V současnosti chátrající objekt by se měl podle předběžných plánů stát městským majetkem v průběhu letošního jara. „Předběžně jsme se v Praze dohodli. Pokud schválí odkoupení sokolovny zastupitelstvo, tak by měla už od května přejít sokolovna do vlastnictví města Kostelec na Hané,“ prozradil další podrobnosti první muž kostelecké radnice s tím, že ve stávajícím složení je zastupitelstvo odkupu nakloněno. „Na řádném středečním zasedání třináctého ledna byli všichni jednohlasně pro. V současnosti tak už jen čekáme, až nám z České unie sportu přijdou návrhy smluv.“ Pokud bude probíhat vše bez komplikací, mohlo by zastupitelstvo schválit odkup sokolovny 16. března. „Jestli se dohodneme, tak se následně bude věc řešit na dubnové valné hromadě ČUS,“ dodává Hynek.

Předběžně dohodnutá cena se pohybuje v rozmezí 3,5 až 4 miliony korun. „Tato částka ještě ale není s definitivou stanovená. Sokolovna je v současnosti čtyři měsíce mimo provoz, čímž se její stav nezlepšuje. Navíc odkupem nám vzniknou další starosti. Pokud by měla sloužit svému účelu, bude vyžadovat nemalé investice v řádu minimálně dvaceti milionů,“ zamyslel se Hynek.

Vedení kostelecké radnice tak čekají hodně rušné měsíce. Sehnat v dnešní době takový balík finančních prostředků není jednoduché. „Budeme se snažit využít dotačních titulů, nabízí se několik zdrojů. Jsme sice teprve na začátku, ale nějaké alternativy se nám honí v hlavách. Uvažujeme například i o veřejné sbírce. Oslovíme občany, a pokud se nám podaří nějaké finance takto získat, budou ihned investovány do nejnutnějších prvotních oprav. Podotýkám, že sokolovna byla už původně postavena za peníze našich předků, kdy žádné dotační tituly neexistovaly,“ poznamenal s úsměvem starosta Kostelce na Hané.

V kauze objektu, o který sokolové nepochopitelně v průběhu minulých let přišli, se tak konečně objevilo světlo na konci černého tunelu. „Sám za sebe jsem rád, že bude sokolovna opět kostelecká. V současnosti o tom ale další informace nemám, z pracovních důvodů jsem na zastupitelstvu chyběl a s námi zatím nikdo nejednal,“ vyjádřil se Jozef Stanek, starosta kosteleckých Sokolů.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...