Dobré odpoledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na Boží hod vánoční dobrovolně odešel z tohoto světa třiačtyřicetiletý Radek Trunda. Společně se psem, kterého právě venčil, se v Olomouci postavil do cesty vlaku jedoucímu ze Šumperka do Prostějova. Svým zraněním na místě podlehl...

Radek Trunda patřil do skupiny bezdomovců, která dlouhá léta obývala polorozpadlá Jezdecká kasárna. Jeho život výrazně ovlivnila záliba v alkoholu a také nevydařený vztah k cikánce, se kterou měl dva syny. Přestože nakonec skončil na ulici, na svůj život si nikdy nestěžoval. Také mu nikdy nechyběl bystrý úsudek a sebevědomé vystupování.

„S Radkem jsem prožil asi pětadvacet let. Byl to fajn chlap, který měl všechno v hlavě srovnané. Na prvním místě u něj byla vždy rodina. Dostával velmi slušný důchod, většinu peněz však dával své bývalé družce a dvěma synům,“ zavzpomínal Trundův dlouholetý kamarád Martin Janeček, který redakci večerníku smutnou zprávu prozradil.

Co se v onen osudný den 25. prosince 2015 kolem půl třetí odpoledne vlastně stalo? „Byl na Vánoce na návštěvě u své bývalé partnerky, která žije v Olomouci. Měla u sebe asi čtyři chlapy, což on stále hodně těžce nesl. Půjčil si tedy psa a šel ho vyvenčit. Co mi říkala známá, která ho viděla, tak šel po kolejích, a když projížděl vlak, tak se i se psem zastavil a stál...,“ popsal Janeček, kterého ztráta blízkého kamaráda hodně bolí. „Prožil jsem s ním kus života, napsal jsem o něm i povídku. Bude nám moc chybět,“ uzavřel.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...