Dobrý podvečer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Smrt ve vrbáteckém cukrovaru je opředena rouškou tajemství. Přestože jak Policie ČR, tak i vedení podniku drží „bobříka mlčení“, Večerník se pokusil zjistit více okolností celého neštěstí. Z několika zdrojů jsme se dozvěděli, že za smrtí brigádníka stojí údajně alkohol a hrubé porušení bezpečnosti práce!



„Nezlobte se, vůbec nemám náladu se o tom bavit,“ nebylo ani s odstupem pár dnů příliš do řeči Václavu Řehákovi, řediteli Cukrovaru Vrbátky.  Strohé sdělení nám poskytl také mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje, která celý případ vyšetřuje. „Mohu jen potvrdit, že se jednalo o pracovníka Cukrovaru Vrbátky. Ostatní okolnosti případu jsou předmětem probíhajícího prověřování,“ odpověděl na náš e-mail František Kořínek.

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ O SMRTI V CUKROVARU ZDE

 Z dobře informovaných zdrojů však vypluly na světlo zajímavé podrobnosti. Podle nich dvaatřicetiletý pracovník nastoupil na ranní směnu v pátek 1. ledna 2016. „Stalo se tak v šest hodin, ale už za pět minut ho nikdo neviděl,“ prozradila Večerníku zasvěcená osoba. „Pravděpodobně jej stáhlo dělo přímo do pračky, letěl s ním! Po dalších pěti minutách jej začali jeho spolupracovníci hledat, ale marně. O půl sedmé pak nahoře v dílně vyplaval gumák...“ Ani tyto okolnosti však nikoho z míry příliš nevyvedly. Všechny stroje pracovaly v onen osudný den stále na plný výkon! „Když je kampaň, jede se nepřetržitě. To byste koukali, co všechno z myčky vyplave,“ dodal další člověk dobře obeznámený s poměry v cukrovaru.

Nešťastného brigádníka se podařilo najít až na druhý den, kdy byla teprve zastavena výroba! Podle našeho zdroje se tak stalo o půl jedenácté ráno. Hledaný - nehledaný chlapík byl tak nalezen až po osmadvaceti hodinách! 

Pohřešovanému nepomohla ani jeho pověst. Všeobecně se totiž vědělo, že nemá daleko ke skleničce. Do práce tak přišel kolikrát v podnapilém stavu. Zvláště v kontextu s posilvestrovským datem se dá předpokládat, že střízlivý nebyl ani tentokrát. „Jedná se o neskutečně tvrdou a špinavou práci, navíc ji téměř nikdo nechce dělat. A tak nad tím, že tam dělají lidi v podnapilém stavu, přivírá vedení mnohdy oči,“ sdělil nám zdroj.

Jestli měl dotyčný v krvi alkohol, potvrdí definitivně až pitva. Život mu to už ale bohužel nevrátí. Podle nejnovějších informací došlo na myčce k zpřísnění bezpečnostních opatření. V současnosti jsou na inkriminovaném pracovišti dělníci dva a navíc přivázáni...

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...