Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tohle je fakt hodně zábavná záležitost! Bohužel ale trochu hloupá... Starostka Prostějoviček dostává v těchto dnech desítky e-mailů či telefonátů týkajících se údajné návštěvy čtveřice uprchlíků ve Vojenském újezdu Březina. Podle zprávy zveřejněné ve vysílání internetové televize CNTV měli u sebe běženci „mapy vojenského prostoru s vyznačenými místy, kam se chtěli dostat“ a měli zde plnit „své poslání“... Bylo tomu tak ve skutečnosti, nebo jde o fikci? Večerník to ví!

Podle zveřejněné zprávy se s neznámými uprchlíky měla starostka obce Prostějovičky setkat v místní hospodě. „Tohle jediné z celého zveřejněného e-mailu je pravda. Jinak jde o naprostý nesmysl! Nejednalo se totiž o žádné uprchlíky, ale o mladé lidi, kteří sem přijeli autem v rámci projektu Empowering the Youth z organizace Brno Connected. Konkrétně šlo o Řeka, Lotyšku, Bulharku, co žije v Anglii, a Italku. Do pohostinství se uchýlili, aby zde v rámci daného projektu plnili různé úkoly. Panovala zde přátelská atmosféra. Mapy sice měli, ale ne vojenského prostoru, nýbrž situační polohu vesnic, které v průběhu daného projektu navštívili a chystali se navštívit,“ uvedla pro Večerník vše na pravou míru Zdeňka Růžičková, starostka Prostějoviček.

Kdo tedy stál za fámou, kterou zcela nekriticky převzala internetová televize CNTV? „E-mail byl poslaný z adresy patřící Petře Vosecké. Nikdo toho jména však v Prostějovičkách nežije a ani nikoho takového neznám,“ reagovala na dotaz Zdeňka Růžičková, která pořádající organizaci vytkla pouze to, že ji nikdo o probíhajícím projektu neinformoval. „Po zhlédnutí dané reportáže mohli lidé nabýt dojmu, že starostka obce podcenila vzniklou situaci a ohrozila tím obyvatelstvo Prostějoviček.

I proto jsem žádala omluvu, která byla odvysílaná dva dny po zveřejnění e-mailu, konkrétně devátého prosince,“ dodala starostka obec, která zvažovala i podání trestního oznámení. „Zatím jsem ovšem nic takového neučinila,“ uzavřela Růžičková.

Kontaktovat jsme se pokoušeli i vedení CNTV, avšak koncem uplynulého týdne jsme na uvedených číslech nikoho povolaného nezastihli. A samotná reportáž už byla ze serveru odstraněna.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...