Dobré odpoledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Získat až 650 000 korun na vybudování jednoho bytu? Ne, to není pohádka! Ministerstvo pro místní rozvoj se poprvé v historii rozhodlo pro podporu výstavby takzvaných komunitních domů seniorů. Jak Večerník exkluzivně zjistil, jeden z nich by možná mohl vyrůst přímo na hlavním konickém náměstí.

Z dotací ze státního rozpočtu budou štědře podpořeny nové byty pro seniory. Podmínka spočívá v tom, že by měly vzniknout v prostorách, které v tuto chvíli nejsou určeny k bydlení. Tím je nepochybně i zchátralá budova sila stojící nedaleko hlavního konického náměstí, která se nachází za objektem takzvané Nové lékárny. Díky dotacím by se SILO mohlo proměnit v onen ´Komunitní dům seniorů´. Za připravovaným projektem stojí společnost Millenia partners, která už získala posvěcení od konické radnice.

„Jsme připraveni poskytnout nový pohled na ubytování seniorů,“ potvrdil Večerníku ředitel Millenia partners Josef Přikryl ze Skřípova, který se však více k celé záležitosti blíže nechtěl nikterak vyjadřovat. „Podali jsme sice řádnou žádost, ale není vůbec jisté, že dotaci obdržíme. Z tohoto důvodu by bylo předčasné o čemkoliv v tuto chvíli hovořit. Rozhodnuto by mělo být v únoru příštího roku,“ objasnil svůj postoj Přikryl, jehož společnost kromě Nové lékárny na konickém náměstí provozuje také Domov důchodců. Ten vznikl přibližně před pěti lety v objektu bývalého konického soudu ve Vrchlického ulici. Stejná společnost se ještě pod hlavičkou Hanákbrokers zabývala v minulosti také obchodem s nemovitostmi.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...