Dobrý podvečer, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jak známo, dlouholetému problému s Jezdeckými kasárnami se konečně dostalo rozhřešení. Večerník od roku 2004, kdy Armáda ČR bezplatně předala městu celý areál historických kasáren, přinášel veřejnosti různé zprávy. Dva obrovské požáry, postupné drancování hlavní budovy, problémy s bezdomovci, kteří si z kasáren udělali noclehárnu. Jedenáct let se toto všechno trpělo. Nyní je všemu konec a během několika málo měsíců bude zbourána i poslední část kasáren...

Demolice hlavní budovy Jezdeckých kasáren, o které bylo rozhodnuto na jednání zastupitelstva města v pondělí 2. listopadu, však bude mít menší zpoždění. Večerník se totiž dozvěděl, že demoliční firma má do konce roku příliš mnoho jiných zakázek. „Stále ovšem platí smlouva, jež jsme s demoliční firmou z Prahy, která už zbourala dvě křídla budovy Jezdeckých kasáren, uzavřeli. Nemění se ani cena. Nebýt ovšem sporů s opozičními zastupiteli, mohlo už dnes být hotovo,“ zkonstatoval Zdeněk Fišer, první náměstek primátorky Statutárního města Prostějova. „S majiteli pražské firmy samozřejmě komunikujeme, ale bylo nám řečeno, že nyní mají tolik jiných zakázek po celé republice. A tak na demolici zbývající části prostějovských kasáren budou mít čas až začátkem příštího roku. Těžko v tuto chvíli odhadnout, zda to bude v lednu či únoru,“ prozradil Fišer.

Večerník samozřejmě ještě zajímalo, zda demolici již polorozbořené hlavní budovy Jezdeckých kasáren nezkomplikuje žádost prostějovských opozičních zastupitelů o předběžné opatření Ministerstva vnitra ČR k zastavení celé akce. „Někteří stále hledají nástroje, jak věci komplikovat... Já osobně se domnívám, že rozhodnutí zastupitelstva je právoplatné. Ministerstvo by mohlo usnesení pozastavit v případě, že by byl porušen zákon. A tomu tak nebylo,“ odmítá jakékoliv komplikace Jiří Pospíšil, náměstek primátorky pro majetkové záležitosti.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...