Dobré odpoledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Do kanceláře náměstka primátorky Jiřího Pospíšila dorazila minulou středu delegace vedení Fondu ohrožených dětí v Praze. Řeč nemohla být o ničem jiném, než o budoucnosti Klokánku v Prostějově a k tomuto účelu rekonstruovaným budovám v Západní ulici. Výsledek jednání? Nepřekvapil, velmi smutný...

„Hovořili jsme s představiteli Fondu ohrožených dětí o variantách řešení problému, který vyvstal po tom, co fond zjistil, že je nadmíru zadlužen a nebude schopen dobudovat zařízení v Prostějově,“ shrnul patálie Jiří Pospíšil (PéVéčko). „Byl jsem informován o složité situaci, do které se dostal celý fond, který musí rušit několik zařízení v celé České republice, aby snížil dluh a zabezpečil chod stávajících domovů. Celkovým výstupem naší schůzky je, že nám Fond ohrožených dětí oficiálně nabídne nemovitost v Západní ulici ke zpětnému odkupu, čímž naplní smlouvu s městem,“ konstatoval náměstek primátorky. Alespoň minimální šance, že Klokánek v Prostějově vnikne, tak definitivně zanikla. „Vedení fondu nám s velkou lítostí sdělilo, že jejich zařízení v Prostějově na sto procent nevznikne,“ potvrdil Pospíšil.

Magistrátu tím vzniká problém, o kterém už Večerník informoval. Před dvěma roky totiž komplex budov v Západní ulici převedl Fondu ohrožených dětí za účelem vzniku Klokánku bez úplaty. Ten se teď nemovitosti v hodnotě tří milionů korun zbavuje... „Nechtěl bych použít slova zbavuje! Město v dobré víře budovu darovalo, zdůrazňuji, že darovalo. Zastupitelé chtěli podpořit vznik Klokánku v Prostějově, abychom pomohli opuštěným dětem. To, že jsme se dostali do současného stavu, je nešťastná shoda náhod. Nemovitost bychom mohli získat nazpět v případě, že využijeme předkupního práva, ale v tom případě bychom museli zaplatit přibližně sedm milionů korun firmě, která provedla práce na budově, další čtyři miliony korun by pak zřejmě stála dostavba. Využití pro takto specificky upravenou nemovitost město v současné době nemá. Ale vyčkejme do zastupitelstva, které o konečném řešení rozhodne,“ nechal Jiří Pospíšil otázku budoucnosti otevřenou.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...