Dobrý podvečer, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

42 obalkaRedakce Večerníku obdržela v minulých dnech anonymní dopis. Většinou se podobnými nepodepsanými cáry papíru nezabýváme, ale nyní jsme se rozhodli udělat výjimku a informaci prověřit. Neznámá osoba totiž upozorňovala na prodej pančovaného alkoholu přímo na Městském úřadu v Kostelci na Hané! Jak se však ukázalo, žádné takové zvěsti se nepotvrdily a s největší pravděpodobností se tedy jedná o čirou pomluvu...



 „Policie České republiky vyšetřuje prodej pančovaného alkoholu na Městském úřadu v Kostelci na Hané. A není to tak dlouho, co se i mně dostala do rukou láhev rumu právě od prodejkyně tohoto panče paní Kmentové, která pracuje na zmíněném úřadu. Již cena a barva rumu mi připadaly podivné. Proto jsem se vám rozhodla napsat. Není mi lhostejné, že se závadný alkohol prodává na takovém místě, kde by to nikdo nečekal,“ uvádí se doslova v dopise, který jistá osoba poslala na adresu redakce. Bohužel od neznámého pisatele...

Rozhodli jsme se i tak kontaktovat starostu Kostelce na Hané Ladislava Hynka i samotnou Jaroslavu Kmentovou, která na úřadu pracuje jako účetní. „No, to je pro mě šok! To se mi nějak nezdá a o nějakém prodeji pančovaného alkoholu na úřadu naprosto nic nevím. Mám teď dost starostí s chodem města, a teď tohle...,“ nechtěl věřit vlastním uším Ladislav Hynek. „To bude ale nesmysl! Víte, jak to chodí, někdo se chce někomu pomstít, a tak práskne takovou blbost. A ještě k tomu novinářům...,“ dodal rozpolcený starosta Kostelce na Hané.

Zkontaktovali jsme pochopitelně i samotnou úřednici. „Proboha, to není pravda! Nikdy jsem žádný alkohol nikomu neprodávala a na úřadě už vůbec ne. Já osobně si sama tu a tam koupím pro rodinu slivovici, ale od ověřených a známých prodejců. Jenom teď přemýšlím, kdo a za co se mi teď chce mstít, že si na mně dokáže vymyslet takovou věc,“ reagovala na naše upozornění o anonymním dopise Jaroslava Kmentová.

Skutečnost, že anonymní udání je nesmysl, nám potvrdil i mluvčí prostějovské policie. „Žádný podnět ohledně nelegálního prodeje pančovaného alkoholu na Městském úřadu v Kostelci na Hané nešetříme. Podobných anonymů obdržela policie v Prostějově v době největšího rozmachu známé kauzy smrtícího alkoholu několik. Všechny jsme prověřili a všechny se ukázaly jako neopodstatněné,“ prozradil Večerníku Josef Bednařík, tiskový mluvčí Policie ČR v Prostějově s tím, že za vším visí jen a pouze osobní podněty. „Podobnými způsoby si většinou někdo vyřizuje osobní účty s cílem toho dotyčného poškodit...,“ uvedl.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...