Dobrý podvečer, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

41 sedlackovaV minulém čísle tištěného vydání Večerníku byla v rubrice „168 hodin s městskou policií“ zveřejněna zpráva  pod titulkem „Raubíři v baru“, která informovala o události v provozovně poblíž centra města, kde došlo ke rvačce mezi hosty. Strážníci ve zprávě popisovali, jak jednadvacetiletý muž nejdříve nahlásil své napadení, ale později se údajně ukázalo, že to byl právě on, kdo celý incident vyprovokoval. Proti tomu ale důrazně protestuje matka zmíněného mladíka, která se svým vyjádřením přispěchala minulý týden do redakce PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku...

Celý incident se odehrál před dvěma týdny v noci z pátku na sobotu v baru ve Wolkerově ulici. Podle zprávy z městské policie nahlásil jednadvacetiletý muž své napadení, opak byl však údajně pravdou. Z uvedené zveřejněné zprávy zopakujme, že mladík oznámil, že ho v baru fyzicky napadla a okradla skupina mužů. Strážníci po příjezdu do provozovny zastihli sanitku, která právě odvážela jednoho ze zraněných účastníků bitky. Oznamovatel podle strážníků ihned přispěchal k hlídce a vypověděl, že útočníci se mohou nacházet uvnitř. On sám údajně přišel o mobil a peněženku s hotovostí dvacet tisíc korun. O incidentu byla ihned vyrozuměna Policie ČR. Mezitím vešla hlídka strážníků do restaurace. Zde však od svědků zjistila, že volající společně s odvezeným a ještě dalším mladíkem provokovali sedící hosty u stolku. Strkali je a požadovali obstarání návykové látky. Dokonce po nich mrštili skleněným půllitrem. Ten naštěstí nikoho nezasáhl a rozbil se o zeď. Jeden ze sedících návštěvníků se při incidentu bránil, přičemž agresor upadl a poranil se.

S takto podanými informacemi ale zásadně nesouhlasí Eva Sedláčková, matka mladíka, jenž měl údajně sám volat městskou policii jako napadená oběť celého incidentu. „Už toto je nesmysl! Můj syn byl napaden jako první, ale on sám policii nevolal, vždyť mu ukradli mobil! Z baru utekl do blízké Tylovy ulice, kde bydlí jeho babička. Od ní volal mě, takže jsem s manželem sedla do auta a jeli za ním. To já jsem pak volala na policii, když mi syn popsal, jak ho ve Fiestě napadli a okradli,“ řekla Večerníku na úvod svého vyjádření Eva Sedláčková. Jak dodala, ani další popis události ze strany městské policie nesedí. „Syn šel do baru společně s bratrem a kamarádem na kávu. Právě jeden z jeho kamarádů hovořil s kýmsi u vedlejšího stolu, došlo k jejich rozepři a následné rvačce, do které se zapojilo více lidí. Můj syn nikoho neprovokoval, naopak se snažil rychle posbírat ze stolu veškeré osobní věci a utéci. Byl však taky napaden, přišel o peněženku s dvaceti tisíci korunami, mobil, zlatý řetízek a veškeré osobní doklady,“ uvedla dále Eva Sedláčková. Podle jejích slov měl podivný vývoj i výslech jejího syna na Policii ČR. „Nutili ho, aby do protokolu uvedl, že peněženku s mobilem a doklady někde ztratil, zřejmě aby nemuseli prošetřovat krádež. To je ale blbost, určitě o všechno přišel, když ho mlátili a taky šacovali! Synův těžce zraněný kamarád byl převezen do nemocnice a jeho rodiče podali trestní oznámení. Takže doufám, že se celá věc prošetří řádně a nebudou se zveřejňovat takové nesmysly. Vždyť ve Fiestě jsou kamery, tak to policajti jasně musí vědět, co se tam přesně odehrálo...,“ uzavírá svoji výpověď Eva Sedláčková.

O reakci Večerník v pátek požádal také velitele Městské policie v Prostějově. „Maminku toho mladíka docela chápu. My jsme ale zveřejnili to, co naši strážníci zjistili od všech vypovídajících svědků, kteří bezprostředně po příjezdu našich hlídek byli na místě incidentu. Já netvrdím, že to musí být pravda. To ukáže až vyšetřování, které je nyní v kompetenci Policie ČR. Ale věřím, že nakonec se pravda ukáže. A je fakt, že policie zcela jistě využije k vypátrání skutečnosti záznamy z kamerového systému baru,“ sdělil Jan Nagy.

Policie ČR o události zatím nevydala žádnou zprávu, PROSTĚJOVSKÝ Večerník ale bude celý případ sledovat i nadále a čtenářům přineseme výsledky vyšetřování.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...