Dobré poledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Snaze prostějovských radních změnit nebezpečnou dopravní situaci u takzvané „myší díry“, tedy podjezdu pod rychlostní komunikací v Říční ulici ve Vrahovicích, už nic nestojí v cestě. Minulé pondělí dali zastupitelé zelenou směně pozemků a nebezpečné i nepřehledné místo tak konečně čeká rozsáhlá stavební úprava!

Podjezd pod rychlostní komunikací mezi nákupní zónou a Vrahovicemi projde zásadní změnou už v příštím roce. Velmi praktické dopravní propojení lidé často využívají při cestě do Kauflandu, Teska a OBI bez toho, aby museli jet po frekventované Olomoucké ulici. Lokalita je ale dopravně nepřehledná a nebezpečná. Zastupitelé proto odsouhlasili směnu pozemků.
„Už jsme vykoupili pozemky situované na západ od ´myší díry´. Odkup si vyžádal více než tři sta tisíc korun. Nyní zastupitelé odklepli i potřebnou směnu, a tak můžeme provést úpravu zatáčky spojenou s rozšířením stávající úzké komunikace. Chceme vše zařadit do plánu investic města na příští rok. Do budoucna se tady otvírá prostor pro vybudování cyklostezky, která by vedla pod estakádou Haná podél Hloučely a vyhnula se tak dnešnímu úzkému podjezdu,“ popsal přesné záměry města Jiří Pospíšil, náměstek primátora Statutárního města Prostějova.
„V závěru tohoto roku se pustíme do projektování úpravy komunikace tak, aby průjezd nebyl tak problematický,“ doplnila Alena Rašková, první náměstkyně primátora, která je zodpovědná za dopravu v Prostějově. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...