Dobré ráno, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Devětadvacetiletý Pavel Kima a o rok starší Vlastimil Forgáč byli v polovině letošního února vzati do vazby. Za mříže se dostali poté, co je expřítelkyně prvního z nich obvinila z napadení jejího nového druha s pistolí a nožem v ruce. Následoval zátah po zuby ozbrojeného komanda, které oba muže zadrželo poblíž ubytovny na Olomoucké ulici v Prostějově. Na to, co se ve Stražisku skutečně událo, však existují dva zcela odlišné pohledy. Další stání u Okresního soudu v Prostějově pokračovalo v úterý...

Při prvním hlavním líčení vypovídali oba obžalovaní, jejich výpověď byla v jádru zcela shodná a působila velmi důvěryhodně. Jejich verzi podporovaly i výpovědi dalších svědků. Stali se tedy oba muži obětí rafinované lhářky, která dosud jako jediná o celé události vypovídala tak, jak tvrdí obžaloba? To v tuto chvíli stále není úplně jisté... Marie M. k soudu sice opakovaně nedorazila a prokazatelně se snažila ovlivňovat svědky, aby tam také nechodili. Když tak nakonec učinila, trvala však i nadále na verzi, že na jejího druha její bývalý přítel vytáhl nůž a jeho kolega pistoli.
Minulé úterý 4. srpna si soud vyslechl alespoň jednoho z dalších svědků. „Byl jsem naveden Marií M., to ona mi řekla, jak se vše celé odehrálo,“ vypověděl Zdeněk Suchý. Jak se však ukázalo, tak na policii bezprostředně po incidentu vypovídal poněkud jinak. „Oba vešli do místnosti a slyšel jsem, jak tam šoupou s nábytkem. Pak jsem je potkal před ubytovnou a ptal se jich, proč se přišli mlátit. Taky vím, že jeden z našich společných kamarádů měl pistoli. Ale přímo na Stražisku jsem u nikoho z nich zbraň neviděl,“ uvedl již před časem Zdeněk Suchý, který po dotazech soudce tuto svoji původní výpověď nakonec potvrdil.
Klíčovým svědkem v celé kauze tak zůstává zejména přítel Marie M. Ten však ani po předvolání policií k soudu opět nedorazil a tak hlavní líčení muselo být odročeno na říjen. Zásadní otázkou je, zda i jeho výpověď nebude ovlivněna milostným poměrem k údajně poškozené. Každopádně v případě prokázání křivého svědectví hrozí jemu i jeho milé trest.
Zatímco tedy rozsudek v úterý nepadl, soud alespoň rozhodl o žádosti o propuštění z vazby, kterou si podali oba obžalovaní. Zatímco Vlastimil Forgáč je volný, tak Zdeněk Kima nikoliv...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...