Dobré dopoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

K létu a prázdninám patří dovolená, stanování, tábory, pobyty u babičky nebo příbuzných. Dnes jsou však prázdniny jiné než před třiceti lety. Možností kam jet, jak strávit čas je ale mnohem víc. Přesto jsou chvíle, kdy naše ratolesti vypustí z úst větu, při které rodičům vstávají vlasy na hlavě: „Já se nudím!“. A právě proti tomu vytáhly do boje maminky z Vrchoslavic a vymyslely takzvané „Prázdninové úterky!.

Obec celou akci ochotně zastřešila, takže po dobu prázdnin se mohou děti z Vrchoslavic těšit každé úterý na novou akci, pokaždé „z kuchyně“ jiného organizátora. „Už proběhla vodní bitva, navštívil se místní teletník ZOD Agrispol, kde si mimo jiné děti s rodiči společně vyrobili čerstvý mléčný jahodový koktejl. Dále se hrála hra Šifra mistra Vrchoslavic, při které prošly cestou plnou nejasných a neúplných zpráv. Plná překvapení byla také hra na archeology. To byste nevěřili, co vše dokázaly děti vykopat! Poslední červencové úterý si děti samy mohly připravit pizzu. Díky super spolupráci s přítomnými rodiči šla práce hezky od ruky a vlastnoručně přichystaná pizza všem náramně chutnala,“ popsaly společně Adéla Palíšková a Hana Žurowská.
První srpnové úterý ve Vrchoslavicích pak bylo spojeno s indiány. Sraz dětí i rodičů byl tradičně před obecním úřadem. Slunce pálilo, ale vidina stinného areálu na Zamlýní v místní části Dlouhá Ves horké sluneční paprsky alespoň trochu zchladila. „Šipkovanou jsme my, „Husákovy děti“, hrávaly v létě skoro denně. A tak bylo na čase oživit její zašlou slávu. Děti se po šipkách vydaly hledat malou indiánku, nalezly několik dopisů a samozřejmě i splnily úkoly v nich obsažené. A tak pomocí šipek a vzkazů došly do areálu Zamlýní, kde již na ně čekala indiánka Ranní Rosa s kamarády Chrlícím Ohněm a Krásnou Květinou. Nejen s nimi si pak děti vyrobily indiánské čelenky s ptačími pery. Ovšem sousedovi kohouti nás za to asi rádi mít nebudou,“ poznamenaly vtipně obě nadšenkyně.
Na dětských tvářích se díky organizátorům rozzářilo indiánské malování a kolem se postupně objevilo na třicet malých, ale šikovných indiánů. „Každý z nich měl své indiánské jméno a plnil řadu indiánských disciplín jako třeba plazení, hod šiškou či střelba z indiánského praku,” napsaly obě organizátorky, které na závěr poděkovaly všem, kteří toto odpoledne pomohli zorganizovat. „Zároveň zveme na další úterní setkání, kdy bude opět připraven atraktivní program. Přijít můžou místní děti i ti, co jsou ve Vrchoslavicích na prázdninách, ale také děti přespolní. Důležité je, aby se všichni bavili a odpojili svá mozková centra od vymožeností moderní doby. Čeká nás stanování, velké místostarostovo překvapení, olympiáda a poslední prázdninová jízda,“ navnadily na závěr s nadšením sobě vlastním Adéla Palíšková a Hana Žurowská.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...