Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 9.5.2024
svátek slaví Ctibor,
zítra Blažena
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tak tohle se nečekalo! V průběhu loňského roku Večerník informoval o průšvihu na Základní škole Dr. Horáka v Prostějově, kde ekonomický audit zjistil kromě dvoumilionové nesrovnalosti při zaúčtování spotřeby elektrické energie i další finanční neshody. Vedení magistrátu podalo ihned trestní oznámení a zároveň odvolalo z funkce tehdejšího ředitele Ivana Pospíšila. Po více než ročním vyšetřování přišla policie s nečekaným výsledkem: ODLOŽENO!

„Mohu potvrdit, že tento případ Policie ČR pod dohledem státního zástupce prověřovala, i to, že byl v souladu se zákonem odložen,“ uvedl František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje.
Podle dalších informací, které Večerník exkluzivně získal, už prostějovští radní o ukončeném vyšetřování bez hmatatelného výsledku byli ze strany policie informováni. „Je to tak, rada města se zabývala písemným oznámením, že policie vyšetřování odložila. Každopádně proti tomuto výsledku podáme stížnost vyšetřujícímu orgánu. Víc bych tuto záležitost v tuto chvíli nechtěl komentovat. Uvidíme, k jakým závěrům dojde nadřízený orgán zmíněných vyšetřovatelů,“ sdělil viditelně rozladěný prostějovský primátor Miroslav Pišťák.
Večerník oslovil také bývalého ředitele Základní školy Dr. Horáka Ivana Pospíšila. Právě toho radní vinili z celého maléru nejvíc, podle nich kryl dvoumilionové manko v účetnictví školy.
„Ano, byl jsem za finanční nesrovnalosti zodpovědný, ale nezavinil jsem je! Výsledek vyšetřování policie beru na vědomí, ale podle mého názoru by se měli zjistit praví viníci celé kauzy. Já jsem byl vyhozen, s čímž jsem se musel smířit. Ale nechápu, že na škole zůstali pracovat ti, kteří za manko mohou a kteří ho způsobili...,“ řekl nám v krátkém telefonickém rozhovoru Ivan Pospíšil s tím, že momentálně je na dovolené.
Večerník bude celou kauzu pochopitelně sledovat i nadále.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...