Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 9.5.2024
svátek slaví Ctibor,
zítra Blažena
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

AKTUALIZACE:  Otec čtyř dospělých dětí Andrej Hospody z Horního Štěpánova před rokem ovdověl. Se svojí situací se horkotěžko smiřoval, chyběl mu hlavně sex. Novou partnerku si však nebyl schopný najít, a tak to zkusil na vlastní jednatřicetiletou dceru! Ta se zřejmě nijak zvlášť nebránila, navíc hodně dlouho mlčela.

Se svým opakovaným zážitkem ze sexu s otcem se ovšem nakonec přece jen svěřila své sestře, která věc nahlásila na policii. Vše skončilo u prostějovského soudu...


Sedmapade sátiletý muž z Horního Štěpánova Andrej Hospody byl v úterý u Okresního soudu v Prostějově obžalován ze znásilnění vlastní dcery. Přestože vše na první pohled zní hodně odporně, sám chlapík však celou událost viděl poněkud jinak. „Měl jsem v sobě půl flašky vína a ona měla také něco popito, což u holky bylo celkem normální. Říkala mi, že mi nahradí maminku. Zeptal jsem se, jestli by jí to nevadilo a ona že ne. Stáhl jsem ji tedy tepláky a kalhotky, pak jsme šli na to,“ přiznal bez okolků u Okresního soudu v Prostějově Andrej Hospody, který v souloži s vlastní dcerou neviděl větší problém...

Přesto si ale samotný akt příliš neužil. „Stalo se to celkem dvakrát, jednou loni na podzim a podruhé letos v lednu. Souložili jsme zezadu, ona byla opřená v kuchyni o stůl. Ale moc mi to nešlo, tak jsme toho nechali. Pak jsme sex zkoušeli ještě v ložnici, ale také to nebylo nic moc,“ popsal Andrej Hospody, který ani při jednom pohlavním styku nepoužil žádnou ochranu před početím.
Než došlo k soudu, bydleli oba hlavní aktéři stále pod jednou střechou a otec se o svou nemocnou dceru staral. Ta však letos v květnu zemřela. Příčinou však nebylo trauma ze sexu s tatínkem, ale v první řadě její téměř celoživotní záliba v alkoholu. Ta se pravděpodobně podepsala i na její výpovědi, kdy na policii tvrdila, že ona sama sex s otcem odmítala. I ze závěru soudního znalce však vyplynulo, že vlivem alkoholismu nemusí být tato výpověď ve všech detailech zcela pravdivá.

Sestra: „Kdyby chtěla, tak by se ubránila“
Objasnit vztahy v rodině tak pomohla zejména druhá z dcer obžalovaného, která celou věc nahlásila na policii. Přesto se svého otce spíše zastávala. „Tatínek si něco takového neměl dovolit. Ale i přesto pro mě zůstává dobrým člověkem, vždy jsem mu mohla věřit. Pracoval a já sama jsem s ním nikdy neměla problém. S mojí sestrou už to bylo horší... Stejně jako maminka často pila a dost lhala. Když mi volala, že ji táta znásilnil, tak jsem jí to ale věřila a rozhodla se vše ihned nahlásit na policii. A to i přesto, že ona sama s tím následně nesouhlasila, a dokonce mi slibovala, že už to víckrát neudělají,“ vypověděla svědkyně, která na rozdíl od své dlouhodobě nezaměstnané a bezdětné sestry žije normální život a vychovává tři děti.
Byla podle této ženy soulož mezi jejím otcem a sestrou dobrovolná, či nikoliv? „Myslím, že kdyby chtěla, tak by se sestra otci bez problémů ubránila,“ odpověděla na tuto zásadní otázku svědkyně, která rovněž naznačila, kde její „ségra“ brala peníze na alkohol. „Sama se mi svěřila, že někdy prostě stačí roztáhnout nohy a je to...,“ reagovala na dotaz soudce svědkyně.

Soudce: „Upřednostnil pudy před morálními zásadami“
Soud po zvážení všech důkazů Andreje Hospodyho do vězení neposlal. Uznal jej totiž vinným pouze z přečinu soulože mezi příbuznými a odsoudil ho na dva roky podmíněně. „Pro to, aby byl obžalovaný uznán ze znásilnění, nebylo předloženo dost důkazů. Nicméně fakt, že poškozená i po této události dál bydlela se svým otcem a dvěma bratry, svědčí spíše na fakt, že při aktu nebylo použito extrémního násilí. Na druhou stranu nepovažujeme za pravděpodobné, že by se dcera otci sama nabídla. On sám se nepochybně dopustil zvrhlého chování a upřednostnil uspokojení vlastních pudů před určitými zásadami, na kterých naše společnost stojí. A za to si trest zaslouží,“ odůvodnil rozhodnutí senátu jeho předseda Petr Vrtěl.
Jelikož se obě procesní strany na místě vzdaly práva na odvolání, rozsudek už je pravomocný.

CO JE INCEST?
Incest (z latinského incestus - nečistý, hříšný), zastarale krvesmilstvo, je sexuální aktivita mezi blízkými příbuznými. Incest je a byl v naprosté většině současných i historických kultur považován za tabu a zakázán. Naopak u přírodně žijících kmenů je incest poměrně častou praktikou, která je však i tu často společensky upravována. U našich biologických předchůdců šlo o běžný jev. K incestu může dojít jak mezi sourozenci, tak mezi rodičem a jeho potomkem. Může se udát mezi osobami různého i stejného pohlaví. Ve většině národů západní civilizace a v jimi kolonizovaných národech je poměr mezi blízkými pokrevními příbuznými zločinem. V některých zemích (např. některé státy USA) jde o závažný trestný čin, v jiných je to jen přečin a někde je incest zcela legální (např. Francie, Španělsko, Argentina). Zdroj: wikipedia

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...