Dobré odpoledne, dnes je pondělí 13.5.2024
svátek slaví Servác,
zítra Bonifác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

41 kuraciMají své internetové stránky, ovšem jinak vystupují naprosto anonymně. Řeč je o neznámých „bojovnících“ proti kouření, kteří naprosto bez ostychu vyzývají další své stoupence k trestné činnosti. Jaké? „Pomalujte zdi ve městech, popelnice, dveře škol, prostě cokoliv. Napište, že kuřáci smrdí,“ zní neuvěřitelná výzva na internetu.

 

Je až neuvěřitelné, že štvavý web existuje už dva roky a policie s tím nic nedělá! Mezitím se po republice rozmnožují barvou natřené velké nápisy, většinou s názvem zmíněných stránek. A bohužel, tyto výstřelky se už objevily i v Prostějově.

„Registrujeme tři nebo čtyři nápisy s textem ´kuřáku či kuřačko, smrdíš´. Podle předběžných odhadů nejde o nástřik sprejem, ale o nátěr písmen štětkou. Bohužel, pachatele jsme zatím nedopadli,“ pokrčil rameny Jan Nagy, velitel městské policie v Prostějově. „Je to naprostá zhovadilost, uděláme všechno pro to, aby nám tímto ani jiným způsobem nikdo město nehyzdil,“ reagoval pro Večerník značně naštvaně Miroslav Pišťák, primátor statutárního města Prostějova. Podobného názoru je také radní a předsedkyně kulturní komise města. „Boj proti kouření je dobrá a smysluplná věc. Myšlenka je správná, ale forma šíření je naprosto šílená. Ti neznámí lidé naprosto svými činy ničí správnou věc. Je potřeba tyto výstřelky odhalit a tvrdě potrestat,“ sdělila Večerníku Milada Sokolová.

Dva nápisy se objevily na začátku minulého týdne na Vápenici, jeden na rozvodné elektrické skříni, druhý na bílé zdi vedle domu dětí. Další je v Kollárově ulici. Večerník v pátek předal fotodokumentaci těchto „výtvarných děl“ městské policii. „O těchto činech, které můžeme nazvat trestnými, už víme a zkoumáme záběry z kamerového systému. Všechny hlídky obdržely pokyn více si všímat míst, která sprejery a podobné živly mohou lákat k podobným činům. Ty jsou naprosto neomluvitelné. Když chce někdo říct nebo prosadit svůj názor, přece tak nemůže konat trestnou činností,“ láteří Jan Nagy, velitel Městské policie v Prostějově.

Vyšetřování této záležitosti ovšem více spadá do kompetence Policie ČR. Je až neuvěřitelné, že policie už dva roky němě přihlíží činům neznámé skupiny, která přes internet vyzývá k ničení městského i soukromého majetku. Je skutečně takový problém zjistit tvůrce webových stránek? 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...