Dobré odpoledne, dnes je neděle 12.5.2024
svátek slaví Pankrác,
zítra Servác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 hemerkovaTak to byl bleskurychlý zásah! Ve čtvrtek večer se celou radnicí rozezvučel alarm. To samozřejmě nemohlo uniknout strážníkům městské policie, kterým se v tom okamžiku na centrále rozsvítily snad všechny kontrolky. Okamžitě byla zahájena akce a rozkaz zněl jasně: zadržet pachatele, který se vloupal do budovy radnice!

Pokyn zasáhnout proti neznámému jedinci, který narušil elektronicky zabezpečený prostor radnice, dostala hlídka na náměstí. Jeden ze strážníků spatřil ve tmě siluetu ženy, jak vychází z radnice, nasedá do červené škodovky a ujíždí pryč. Okamžitě skočil před auto a bušením pěstí do kapoty donutil řidičku zastavit. K jeho překvapení poznal v ženě náměstkyni primátora statutárního města Prostějova Ivanu Hemerkovou! Tato zpráva samozřejmě nemohla uniknout Večerníku, který měl u celé situace svůj zdroj. „Pokud jste tuto informaci obdrželi, tak si dovedu představit, že někdo měl radost a očekával nějakou senzaci. Ve skutečnosti byla tato situace spíše úsměvná,“ reagovala na náš dotaz překvapeně náměstkyně primátora. Vzápětí nám popsala, k čemu vůbec došlo. „Ve čtvrtek jsem se v podvečer vracela z pracovní cesty a služební auto jsem zavezla na dvůr radnice. A protože na chodbách radnice se svítilo, vůbec mě nenapadlo, že budova je již zabezpečena. Klidně a nic netuše jsem si šla pro své věci do kanceláře. Radnici jsem uzamkla a nastartovala své auto s tím, že konečně odjíždím domů, neboť jsem byla nemocná a vzhledem k horečce jsem se již viděla v posteli. A vůbec jsem netušila, že moje cesta do kanceláře aktivovala alarm...,“ pokrčila rameny Ivana Hemerková.

Ještě víc ji překvapil okamžitý zásah policie. „Po rozjezdu jsem zaslechla bušení do kapoty. V prvním okamžiku jsem se hodně lekla, ale hned jsem zastavila, takže mě nikdo nutit nemusel. Když jsem se dozvěděla, že jsem narušila bezpečnostní systém, tak jsem se i se strážníkem městské policie vydala na obhlídku radnice. Po čtvrthodině jsme zjistili, že se v radnici nikdo nenachází. Světla nezhasli zaměstnanci firmy, která provádí stavební práce,“ vysvětlila celý kuriózní případ náměstkyně magistrátu.

„Jsem rád, že se nepotvrdilo nějaké vloupání či jiný trestný čin. Náš strážník se zachoval velmi dobře a razantně. Samozřejmě pak poznal paní náměstkyni, která celou záležitost okamžitě vysvětlila. Vše tedy můžeme brát s humorem, na druhé straně se prokázalo velmi dobré zabezpečení radnice,“ reagoval na případ Jan Nagy, velitel Městské policie v Prostějově.

S odstupem času bere událost s humorem i žena z radnice. „Já se tomu dnes směji, ale musím říci, že takto jsem si skutečně prověřila, i když nechtěně, ostražitost naší městské policie. Opravdu zareagovala okamžitě,“ sdělila Večerníku Ivana Hemerková.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...