Dobré poledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Přesně před rokem se oči celé republiky v jeden moment upnuly k Prostějovu. Důvodem byl odstřel hlavního výrobního areálu někdejšího oděvního gigantu. Zatímco jeho vybudování trvalo osm let, tak k zemi šel během dvou sekund. Po celý rok pak čelil nájezdům samozvaných sběračů kovů z nedaleké Pujmanovy ulice.

Ohlodanou kostru někdejšího symbolu Prostějova poslala k zemi tuna dynamitu. Jako štít před hlukem a prachem v tu chvíli posloužila hlavní administrativní budova, která po výbuchu jediná zůstala stát. Byl to však poslední úkol někdejšího vchodu do „bordelu“, jak Oděvní podnik nazývali mnozí zaměstnanci. Před nedávnem se začalo i s její demolicí a už nyní z ní zůstává pouze hromada trosek.
„V současnosti probíhá drcení a recyklace sutin, což by mělo zabrat nejdéle dva týdny. Zodpovědně mohu říci, že do konce července zmizí z areálu poslední technika a zůstane tu jen volná plocha,“ řekl Večerníku Ondřej Batta, jednatel společnosti Astria Group, která areál ve Vrahovicích koupila.
Po celou dobu bouracích prací se majitelé museli vypořádávat s nájezdy sběračů kovů, kteří to třeba z ubytoven v Pujmanově ulici často neměli vůbec daleko. „Nejhorší situace byla na přelomu roku, kdy odhalené kusy železa lákaly ke krádeži. Samozřejmě, že jsme měli zajištěno non-stop hlídání celého areálu, takže se nám podařilo s nájezdníky v rámci našich možností vypořádat,“ uvedl Batta. Pozemky jsou nyní nabídnuty k prodeji. První úspěšný obchod se podařilo zrealizovat se společnosti Laser Technology, která menší část areálu již odkoupila.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...