Dobré poledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Kvůli aroganci, provokacím a drzému chování trojice prostějovských zastupitelů Františka Filouše, Františka Švece a Hany Naiclerové se rozpadá klub hnutí ANO 2011! Na velice dusnou atmosféru v prostějovské buňce „babišovců“ upozornil Večerník již několikrát. A v uplynulých dnech přišlo to, co se dalo očekávat, slušní lidé se už naplno ozvali! Z klubu ANO 2011 v prostějovském zastupitelstvu vystoupili nejdříve František Jura, kterého za tři dny následovala Marcela Župková!

„Nikdy jsem nebyl členem žádné politické strany. Jakmile jsem zjistil, že se u nás v Prostějově tvoří základna hnutí ANO, nabyl jsem dojmu, že by to mohla být vhodná platforma pro prezentaci svých názorů. V mém případě zejména v oblasti sportu. Všechny nás oslovil příběh Andreje Babiše, člověka, který jasně a srozumitelně prezentuje svoje názory a dá se mu věřit. Ale to, co nyní v Prostějově zažívám, je něco, čeho se nechci a nebudu účastnit,“ píše ve svém odůvodnění výstupu ze zastupitelského klubu klubu ANO 2011 František Jura. „Své názory jsem veřejně prezentoval na místním i oblastním sněmu, ale nenalezl jsem dostatečnou podporu. Přestože respektuji demokraticky většinový názor, není podle mě nastoupená cesta tohoto hnutí v Prostějově tou, která by zajistila podporu v příštích volbách. Je nutné, abychom na zastupitelstvu už konečně přicházeli s vlastními nápady a realizací předvolebního programu. Na to ovšem bohužel nemáme čas, protože všechno naše úsilí věnujeme osočování a provokacím,“ uvádí dále Jura.
V dalším obsahu jeho dvoustránkového odůvodnění odchodu z klubu ANO 2011 jsou i konkrétnější záležitosti. „Vystoupení našich zastupitelů z hnutí ANO 2011 k problematice Národního olympijského centra i odvolání primátora Pišťáka bylo ukázkou neskutečného pokrytectví. Sice chtějí olympijské centrum, ale… A primátor? Oni si ho váží, není to nic proti němu, ale hlasují pro jeho odvolání! Pro mě osobně je to jasný vzkaz. My pouze chceme někoho napadat a osočovat. Řádně se nepřipravíme a jenom mlátíme prázdnou slámu! Každý z nás dělá chyby, ale jen ten, kdo se z nich dokáže poučit, může se posunout dál. U některých členů zastupitelského klubu ANO 2011 se podle mého názoru nemůže nic změnit. Je to otázka povahy a zřejmě osobního přesvědčení. Já s tímto postojem nesouhlasím, a proto z klubu vystupuji,“ má jasno František Jura. Na otázku Večerníku, zda přemýšlí o úplné změně politického dresu, zavrtěl mírně hlavou. „Zatím vystupuji pouze z klubu a uvidíme, co se bude dít. Nevylučuji úplný odchod z hnutí, ale mojí prioritou je zůstat a pokusit se celkovou atmosféru a jednání změnit,“ uzavírá toto téma současný zastupitel, který bude nyní veden jako nezařazený.
Na jeho kroky navázala za tři dny také Marcela Župková. „Ani já nejsem s činností klubu zastupitelů ANO 2011 spokojená. Podle mého názoru právě způsob vystupování opozice a umělého protahování zastupitelstev, zablokoval smysluplnou práci a spousta věcí se řeší v osobních rovinách, nebo destruktivně až arogantně. Je samozřejmé, že i koalice posléze reaguje na tato vystoupení. Svoláváním mimořádných zastupitelstev, aniž bychom na ně byli dostatečně připraveni, je spíše než konstruktivní plýtváním času všech zúčastněných. Všechna témata se dají probrat v rámci řádných zastupitelstev, a pokud ne, svolejme jednání, ale až budou všechny náležitosti právně vyřešeny a informace nezvratitelné. Jsem také členkou dvou komisí a práce v nich mi naopak připadá smysluplná a konstruktivní,“ sdělila exkluzivně Večerníku Marcela Župková. Rovněž ona chce ale zůstat členkou hnutí ANO 2011. „Mohu všechny ubezpečit, že udělám vše pro to, abych svou prací v zastupitelstvu a komisích dělala dobré jméno hnutí ANO 2011. Jsem připravena podpořit jakýkoliv návrh, který bude pro dobro občanů Prostějova. Ničí chléb nejím a nenechám se ovlivňovat svými blízkými, jak se někteří domnívají. Je to jen můj názor a pohled ženy, pro kterou jsou životní priority selský rozum, slušnost a porozumění,“ dodává Župková.
Večerník oslovil Hanu Naiclerovou, zastupitelku a předsedkyni místní organizace ANO 2011 v Prostějově, aby se vyjádřila k odchodu dvou členů zastupitelského klubu. Se zlou jsme se ale potázali! „Nebudu na to nijak reagovat, nechci počínání svých kolegů jakkoliv komentovat,“ odbyla nás stroze šéfka hnutí ANO 2011 v Prostějově. A pak že bude toto politické seskupení k občanům transparentní a otevřené...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...