Dobré ráno, dnes je pondělí 13.5.2024
svátek slaví Servác,
zítra Bonifác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 priorKdo chce před letošními Vánoci prodávat v prostějovském Prioru, má šanci. Obchodní dům v centru Prostějova totiž už nyní opouští někteří z jeho dlouhodobých nájemníků. Hledají si místo, kde budou prodávat v průběhu nadcházejícího roku. To bude Prior kvůli celkové rekonstrukci nepřístupný. Termín uzavření obchodního domu se ovšem posunul. Není vyloučeno, že bude otevřený až do konce února příštího roku. To už by zde měly probíhat první opravy, které nakonec povedou v přeměnu socialistického nákupáku v moderní „Zlatou bránu“. Nové centrum by mělo otevřít příští rok před Vánoci.

V druhém poschodí obchodního domu Prior se množí volné prostory. „Naši nájemci si už začali hledat místa, kde budou působit v průběhu příštího roku. Někteří měli nové nájemní smlouvy nastaveny tak, že museli odejít už nyní. V současné době máme volných přibližně stopadesát metrů čtverečných prodejní plochy. Objevila se tak příležitost pro všechny, kteří by chtěli těchto prostor využít. Myslím, že obzvláště před Vánoci to bude pro prodejce hodně zajímavý prostor,“ vyjádřil se Adolf Vlk, jednatel společnosti Prior IK, která plánuje do opravy obchodního domu investovat sto milionů korun.

Podle posledních informací Prior nakonec otevře i po Novém roce. „V současné době zvažujeme variantu, že obchodní dům bude otevřený až do konce února příštího roku. V tu dobu by zde však už měly probíhat první opravy,“ vyjádřil se Adolf Vlk. Někteří z nájemců, kteří obchodní dům nyní opouští, se do zrenovovaných prostor vrátí. Vedení Prioru se však netají ambicí přitáhnout do centra města nově i prestižní značky. „Konkrétní jména nových nájemců bychom rádi znali už letos v prosinci,“ potvrdil Večerníku Vlk.

Na novou podobu Prioru se většina Prostějovanů těší. Současnou betonovou fasádu obchodního domu v centru města, která je po několik let terčem kritiky, by totiž během oprav mělo nahradit sklo. Po jeho opravě se mimo jiné zdvojnásobí prodejní plocha. Nově by měl mít Prior otevřeno i o víkendu, což by mělo zvýšit jeho konkurenceschopnost v boji s hypermarkety na okraji města. Kromě toho je to šance na oživení centra města, které nyní o víkendech obvykle zeje prázdnotou.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...