Dobrý večer, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

39 kallaObčanské sdružení Lipka věnovalo minulý týden Azylovému domu v Prostějově velké množství triček, bund a mikin. Jednalo se o oblečení, které v nedávné době zabavili celníci nekalým obchodníkům.

 

Dar, který bude rozdělen mezi klienty prostějovského azyláku potvrdil Večerníku ředitel Jan Kalla. „Oblečení jsem přijali na základě darovací smlouvy od Občanského sdružení Lipka a díky aktivitě jeho předsedkyně Renaty Čekalové, která mě s tímto návrhem nedávno oslovila. Zboží pochází z celních skladů, jde o zabavené zboží s odstraněnými markanty. Jedná se ale o nové a nepoužité zboží,“ vysvětlil nám ředitel Azylového centra v Prostějově. „Myslím že toto je dobrý příklad spolupráce mezi institucemi poskytující sociální služby. Jednalo se dohromady o šest pytlů oblečení, konkrétně šlo o trička, mikiny různých druhů, ale také o nepromokavé šusťákové bundy,“ dodal Jan Kalla, kterého jsme se ještě zeptali, jak s darem v centru naloží. „Oblečení je primárně určené pro klienty Azylového centra, po jeho obdržení jsme jej pod dohledem pracovníků klientům rozdávali podle jejich potřeb a velikostí. V rámci terénního programu byli osloveni i lidé na ulici, dokonce jsme i umisťovali letáky s nabídkou, neboť jsme si vědomi, že lidé na ulici by je využili ve velké míře. Každý měl možnost přijít na denní centrum a vzít si oblečení podle vlastního výběru. Minulý čas uvádím záměrně, protože v současné době je oblečení téměř rozebráno. Pro mě samotného je to překvapivé, zprvu jsme počítali, že část uložíme a budeme je distribuovat nově příchozím klientům. Je ale vidět, že dar byl účelný a došel svého maximálního využití,“ řekl nám v pátek Jan Kalla.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...