Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

48 stromkyTřiašedesát krásných smrčků, které ozdobily děti z prostějovských základních a mateřských škol, zdobí od pátečního dopoledne náměstí T. G. Masaryka. Ještě v tentýž den večer k nim přibyl slavnostně rozsvícený hlavní vánoční smrk.

„Stromky nazdobily děti z celkem třinácti škol, ke kterým se přidalo centrum Lodička,“ uvedla Milada Sokolová, duše projektu a předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova. Spolu s náměstkyní primátora Alenou Raškovou, která nad akcí přejela záštitu v rámci Zdravého města Prostějov, se celé dopoledne těšily z umu dětí. „Jsem velmi mile překvapena a hlavně potěšena, jak si na tom děti, potažmo paní učitelky, daly záležet. Stromky jsou nazdobeny nejrůznějšími styly, najdete zde medvídky z ořechů, andílky z lahviček od mléčných nápojů, květy z plastových lahví, látková srdce, prostě festival nápadů,“ podotkla Rašková.

Stromečky, stejně jako jejich tvůrci, už sklízí první nadšené ohlasy. „Na velikonoce to bylo moc pěkné, tohle je ale ještě hezčí. Nějak víc kreativní,“ nechala se slyšet Alena Snášelová. „Jsem zvědavá, kdy se ptáčci pustí do stromečku zdobeného popcornem,“ usmívala se Milada Sokolová. Obě ženy by touto cestou rády veřejně poděkovaly Lesům města Prostějova a jejich řediteli Vrbovi.

48 stromky2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...