Dobrý podvečer, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

33 kouplistePamětníkům slzí oči. Ti, kteří v dřívějších časech pravidelně a hlavně rádi navštěvovali populární koupaliště Za Kosteleckou ulicí v Prostějově, se musí nyní smířit s jeho demolicí. Oblíbené letní místo je definitivně srovnané se zemí včetně vybagrování starého betonového bazénu, po kterém nyní zbyla jen obrovská jáma. Otázkou teď je, co bude dál. Dodrží současní radní své slovo a alespoň v  dohledné době se tady dočkáme zbrusu nového koupaliště? Náměstek primátora pro stavební investice Zdeněk Fišer Večerníku tvrdí, že ano.

„Současná demolice starého koupaliště včetně sociální budovy s terasou na opalování byla dlouhodobě plánovaná. Na tuto akci bylo v letošním rozpočtu vyčleněno několik milionů korun. Bohužel, nemůžeme ihned navázat výstavbou nového areálu s naplánovaným plaveckým padesátimetrovým bazénem,“ pustil se do osvětlování situace Zdeněk Fišer, náměstek primátora Statutárního města Prostějova.
Už třetím rokem totiž magistrát marně žádá stát o dotaci ve výši padesáti milionů korun, bez které se do výstavby nového koupaliště vedení města nechce v žádném případě pouštět. „Je to logické, nemůžeme si dovolit takovou částku čerpat sami z městské pokladny. Vždyť padesát milionů korun, to je polovina všech stavebních investic v Prostějově za celý rok,“ vysvětlil náměstek primátora.
Co ale teď? Z koupaliště za velodromem zbyl v tuto chvíli holý pozemek s  obrovskou jámou po starém bazénu. Jak dlouho zůstane takto prázdný? Večerník to ví! „Vypracovaný projekt zůstává v platnosti jen s tím rozdílem, že padesátimetrový plavecký bazén posuneme blíže k Víceúčelové hale-zimního stadionu místo starého golfového hřiště a tenisových kurtů. Počítáme i s jeho zastřešením pro zimní provoz a teplo budeme brát právě ze ´zimáku´, kde při výrobě ledu do současné doby dochází ke zbytečné ztrátě tepla, které se nevyužívá. Projekt počítá samozřejmě i s výstavbou nového sociálního zařízení, malých bazénků pro děti, dětského hřiště a dalšího vybavení. Vše je ale otázkou času, žádost o dotaci neustále aktualizujeme a já osobně věřím, že v dohledné době ji obdržíme,“ odkrývá inovované plány Zdeněk Fišer.
Projekt tedy počítá s využitím celého pozemku. V  roce 2015 totiž skončí dlouhodobá smlouva na pronájem tenisových kurtů, které s  určitostí také zaniknou! Vybavení plaveckého areálu pak ale možná spolkne i další desítky metrů čtverečních půdy, s nimiž se dříve nepočítalo.
„Také lukostřelcům jsme nabídli nové pozemky jako výměnu za jejich současný sportovní areál. Nově by tento klub mohl působit na městských parcelách za nemocnicí, kde bychom jim pozemek oplotili a pomohli i s dalším vybavením. Tato jednání ale ještě nejsou dokončena. Dále jsme se rozhodli využít prostor, který se rozkládá na západní straně koupaliště směrem k Hacarově ulici. Tady totiž počítáme s výstavbou velkého parkoviště, kterého by využívali nejenom návštěvníci koupaliště a tenisového areálu, ale v zimě rovněž hokejoví fanoušci. Hlavně oni si totiž neustále stěžují, že v době hokejových utkání nemají kde parkovat a s  auty stojí všude možně v okolních ulicích,“ popisuje další plány Fišer.
Všichni současní radní zároveň zdůrazňují, že bez kýžené státní dotace se do projektu nepustí. S tímto jdou Prostějovem současně i fámy, že pozemek po zdemolovaném koupališti za velodromem „zaberou“ tenisté. „Také jsem tyto řeči slyšel. V tuto chvíli je ale prioritou města zachovat původní plány a držet se projektu nového plaveckého areálu. Pro tuto část Prostějova a jeho občany je koupaliště oprávněným požadavkem,“ dodal náměstek prostějovského primátora.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...