Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

31 nahonKomunální politici na úterním jednání zastupitelstva prodiskutovali i tolik sledovanou rekonstrukcí mlýnského náhonu. Jednak schválili dodatečné navýšení rozpočtu, ale zabývali se také kritikou občanů, kterou zveřejnil také Večerník. Především šlo o zapáchající vodu a slabou pracovní činnost stavbařů...

„Voda v náhonu musela být přehrazena, aby nekomplikovala situaci stavbařům, kteří rekonstruovali břehy i celé koryto náhonu. Dvakrát či dokonce třikrát do týdne ale vždy byla voda vpuštěna do koryta, aby okysličila tu v drozdovickém rybníku. Netvrdím, že v době přehrazení náhonu nemohla stojatá voda zapáchat, zvláště pak, když se v ní objevovalo všemožné smetí a odpad. To ale v těchto vedrech není nic výjimečného. A stížnosti na nečinnost stavbařů? Během tří měsíců tady byly prováděny kontroly ze strany magistrátu a mohu prohlásit, že žádné stanovené termíny dokončení nebudou překročeny. Pokud na stavbě v okolí náhonu některý den nebyla lidově řečeno ani noha, jednalo se o technologické a plánované přestávky,“ prohlásil Zdeněk Fišer (ČSSD), náměstek prostějovského primátora pro stavební investice. Jak vzápětí dodal, revitalizace mlýnského náhonu skončí dokonce v předstihu. „Pro uklidnění všech stěžujících si občanů mohu už teď říct, že ve středu šestého srpna bude mlýnský náhon definitivně zavodněn a voda tudy poteče plynule,“ prozradil Fišer.
Vzápětí po jeho slovech zastupitelé schválili rozpočtové opatření ve výši 460 tisíc na dofinancování rekonstrukce mlýnského náhonu, hlavně jeho okolí v Kolářových sadech.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...