Dobré odpoledne, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

11 11_aquaparkNejvětší prostějovské koupaliště v Krasické ulici vstupuje letos už do své osmé sezóny. A to přímo raketově! Přestože se s jeho otevřením pro veřejnost počítá až v polovině května, už teď je v aquaparku čilý ruch. Pracovní čety zde provádějí údržbu po zimě, která byla letos velmi mírná. Tím ale hůř pro základní očistu! „Skoro vůbec nemrzlo, takže mezi dlaždičkami vyrostl mech, který se jen velmi těžko odstraňuje. V jiných zimních obdobích vymrzl a nebylo s tím tolik dřiny,“ podotkl Večerníku zaměstnanec aquaparku podílející se na „jarních pracích“.

Loňská sezóna byla pro aquapark rekordně úspěšná co do počtu návštěvníků a tím samozřejmě i tržeb. Také letos panují optimistické předpoklady. Ovšem ještě před otevřením se nesmí nic podcenit. „V současné době probíhají zahradnické práce, údržba zeleně, čištění dlažby od mechů a plevele a samozřejmě probíhají přípravy na důkladné čištění bazénů. Tyto práce přijdou samozřejmě na řadu až jako poslední těsně před otevřením. Určitě naši zaměstnanci provedou i nátěry lehátek a dalšího mobiliáře,“ popsal Večerníku Vladimír Průša, jednatel Domovní správy v Prostějově, která aquapark
v Krasické ulici provozuje.

V posledních letech docházelo uvnitř areálu k masivnímu kácení letitých stromů, které návštěvníkům poskytovaly stín ve velmi parných dnech. Ty nahradila nově vysazená zeleň, jenž však bude potřebovat desítky let, než plně nahradí funkci pokácených stromů. „Letos se v aquaparku už nic kácet nebude! Stromy, jejichž stav vyhodnotili dendrologové jako nebezpečný, byly vykáceny a v nejbližších letech už nepředpokládáme něco podobného,“ konstatoval na toto téma Průša. Jak již bylo konstatováno, loňský rok byl pro naše největší koupaliště nadmíru úspěšný. Vykoupat se přišlo přes pětasedmdesát tisíc lidí a aquapark vykazoval na konci sezóny zisk bezmála půl milionu korun. „Tato skutečnost nám dovolila pustit se letos do mnohem rozsáhlejší údržby, než tomu bylo v předešlých letech. Přistoupili jsme tak k opravě čerpadel, která nám v budoucnu zajistí snížení spotřeby elektrické energie, proběhne výměna některých hracích prvků na dětském hřišti a ještě se dostane na rekonstrukci rozvodů a ohřevu teplé vody ve sprchách,“ jmenoval další práce financované z loňského zisku aquaparku šéf prostějovské Domovní správy.

Večerník už na začátku února letošního roku informoval o tom, že městem byla zaplacena poslední splátka za úvěr, který byl před lety čerpán na výstavbu koupaliště. „Uvedl bych jen na pravou míru informace ohledně oné poslední splátky. Ano, město sice z rozpočtu vyčlenilo necelých dvacet milionů korun na poslední splátku, ale úvěr není ještě definitivně splacen. Platby totiž probíhají čtvrtletně, tudíž aquapark bude definitivně naším majetkem až na konci tohoto kalendářního roku. Jinak ale návštěvník aquaparku vůbec nepozná, jestli majitelem koupaliště je MiProStav, banka nebo domovní správa. Už vlastně loňská sezóna proběhla kompletně v režii naší domovní správy. Pro nás jako správce se ale snížily výdaje, zejména co se týká administrativních záležitostí,“ uvedl Vladimír Průša.

A jak vidí šéf domovní správy letošní sezónu? Pochopitelně optimisticky. „Byl bych rád, kdyby byla stejně tak úspěšná jako ta loňská. Nezastírám však, že v některých okamžicích byly enormně vysoké denní návštěvy aquaparku na můj vkus až negativní. Jistě, co se týká tržeb, můžeme být za to rádi. Jenomže když se v jediném dni objeví na koupališti tři a půl tisíce lidí, přináší to mnoho problémů jak pro samotné návštěvníky, tak i pro provozovatele,“ míní závěrem Průša. Aby se i v letošním roce dostal prostějovský aquapark takzvaně do černých čísel, je zapotřebí návštěvy šedesáti tisíc lidí.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...