Dobrý podvečer, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

10 11 VrlovaProstějovští radní na svém úterním zasedání schválili a zveřejnili plán celoplošných oprav chodníků v našem městě na letošní rok. V rozpočtu města jsou na nové chodníky vyčleněny tři miliony korun. Další peníze mohou být na tyto akce investovány díky úsporám za zimní údržbu komunikací. „Seznam chodníků byl navržen s ohledem na jejich technický stav, na frekvenci jejich využití občany města a také k propojení již opravených úseků v jeden celek. Lokality byly také konzultovány s Odborem rozvoje a investic magistrátu a se správci inženýrských sítí, aby nedošlo k opravě chodníku v místě, kde je plánovaná investiční akce, případně výkopové práce,“ uvedl Jiří Pospíšil, první náměstek primátora Statutárního města Prostějov.

Zareagoval tak zároveň na četné stížnosti občanů na skutečnosti, že po výstavbě nového chodníku ho buď plynárny, vodárny nebo energetické závody znovu rozkopaly za účelem rekonstrukce inženýrských sítí. Plán počítá s komplexními opravami chodníků o celkové rozloze 3 330 metrů čtverečních s předpokládanou cenou 800 korun za metr. Předpokládaná celková cena je vyčíslena na 2 684 000 korun s desetiprocentní rezervou na případné nepředpokládané vícepráce. „Na průměrnou cenu osm stovek korun za metr čtvereční se podařilo srazit původní přibližně dvojnásobné ceny díky elektronickým aukcím, které jsem prosadil na začátku volebního období,“ podotkl Jiří Pospíšil a dodal, že na opravy chodníků jsou pro letošní rok ještě ušetřené peníze za zimní údržbu komunikací.

Kde se můžete těšit na nový chodník?

Plumlovská ulice - jižní strana od zadního vjezdu k restauraci Haná po Anenskou ulici včetně vchodů před blokem.
Vrlova ulice - jižní strana od Olomoucké ulice po Neumannovo náměstí.
Hloučelní ulice - obě strany.
Určická ulice - východní strana od Drozdovické ulice po Okružní ulici.
Studentská ulice - jižní strana od Jezdecké po Lidickou ulici
Sídliště Svornosti - před vchody do domů č. 9 a č. 11.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...