Dobré ráno, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

bikrosJak Večerník v závěru listopadu loňského roku informoval, vedení magistrátu naplánovalo výstavbu bikrosové dráhy v lokalitě mezi velodromem a skateparkem v Kostelecké ulici. Na tiskové konferenci rady města uplynulý čtvrtek konšelé upřesnili, že s realizací této sportovní investice počítají už na jaře tak, aby během prázdnin dráhu mohla využívat veřejnost.

„Pokud zastupitelstvo schválí návrh rady, realizaci této investiční akce rozšiřující nabídku sportovního vyžití v Prostějově už nic nestojí v cestě. Projektová dokumentace je zpracována, na místo byla navezena zemina ze stavby cyklostezky v lesoparku Hloučela. Předpokládáme, že po výběrovém řízení na dodavatele by se mohlo začít stavět v dubnu tohoto roku,“ potvrdil Zdeněk Fišer, náměstek primátora statutárního města Prostějov. Bikrosová dráha nemá být přitom otevřena jen pro úzký okruh uživatelů, ale pro širokou veřejnost. „Věřím, že nové sportoviště se stane oblíbeným, umístění mezi skateparkem a velodromem je ideální,“ připomenula Ivana Hemerková, náměstkyně primátora a hlavní iniciátorka stavby bikrosové dráhy. Dráha vznikne na pozemcích města s využitím zvýšeného vnějšího náspu velodromu pro rozjezd a klopenou zatáčku. Rada města na poslední schůzi doporučila zastupitelstvu schválit rozpočtové opatření ve výši pět set tisíc korun, což je podle zpracovaného projektu předpokládaná cena realizace stavby.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...