Dobré ráno, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

48 senioriNa prostějovské Střední zdravotnické škole byl v podzimních měsících realizován již šestý běh kurzu pro seniory, který má název „Odpovědným přístupem ke svému zdraví, k vitalitě a spokojenosti ve stáří“, a jenž je pořádán díky finanční podpoře magistrátu statutárního města Prostějova.

Letošní ročník kurzu měl podtitul Jak zůstat psychicky a fyzicky fit ve stáří a v celkem takřka třech desítkách hodin seznámil účastníky s tématy jako například: Náročné životní situace, Techniky pomáhající zvládat nároční životní situace, Psychosomatika a somatopsychika, Asertivita v běžném životě, Prevence inkontinence, Arteterapie atd.

Zkušené a již dlouholeté lektorky kurzu, jinak vyučující odborných předmětů na škole, Ivana Vychodilová a Ivana Halouzková vedly své posluchače nejen při teoretických přednáškách, ale také při nejrůznějších cvičeních přímo v tělocvičně školy, kde si mohli účastníci kurzu vyzkoušet cviky na posílení různých svalových skupin, bazální stimulaci a také meditační cvičení pro posílení duševního zdraví.

Na závěr kurzu obdrželi všichni účastníci z rukou vedení školy osvědčení o absolvování, a jak se při předávání shodli ředitelka školy Marie Dostálová a její zástupce Martin Mokroš, patří právě účastníci kurzu pro seniory k nejvzornějším studentům školy, neboť mají stoprocentní docházku, jsou pečliví, zodpovědní a pilní a nezbývá, než jim za jejich píli zatleskat, což oba udělali i s oběma školitelkami, které pak zase na oplátku obdržely květiny.

Okamžitě po ukončení kurzu se spokojení absolventi zajímali o to, zda bude realizován další ročník, neboť se domnívají, že zajímavých témat na probírání je dost a dost. Vyjádřili tak naději, že se setkají při sedmém pokračování a sedmička je přece šťastné číslo. Pokud se tak stane, Večerník bude u toho....

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...