Příjemnou noc, dnes je sobota 1.6.2024
svátek slaví Laura,
zítra Jarmil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

47 zidkaBylo na čase! Už před dvěma lety nechalo město ze staré zídky ve Smetanových sadech na Vápenici odstranit pletivo, které už jen náznakem připomínalo nějaké oplocení. Zbyla ale rozpadající se zídka, která určitě Prostějovu nedělala čest, natož aby mu byla okrasou. V těchto dnech ale konečně ze země vykousávají lžíce bagrů. A ještě během letošního a začátkem příštího roku zde bude vybudována nová zídka, stejná jako ta u Národního domu.

„Výstavba oplocení Smetanových sadů je samostatná akce, která nesouvisí s celkovou rekonstrukcí parku. Byla na ni vyčleněna částka zhruba pěti milionů korun, pro letošek se stačí prostavět dva miliony. Právě nyní probíhá demolice základů starého oplocení v ulici Vápenice. Vyhloubí se menší příkop pro nové základy, který se ještě letos stihne vybetonovat a připraví se tak nová zídka pro prefabrikáty, které na ni budou montovány. Budou úplně stejné, jaké se vloni montovaly na zídku Smetanových sadů směrem k Národnímu domu,“ potvrdil Zdeněk Fišer, náměstek primátora statutárního města Prostějov.

Jak si v těchto dnech Prostějované určitě všimli, v souvislosti s demolicí staré zídky je uzavřen chodník po celé délce Vápenice. „Jsem přesvědčen o tom, že tuto uzavírku lidé ani nepocítí. Zmíněný chodník na Vápenici není vůbec frekventovaný a v jednu chvíli jsme dokonce uvažovali o tom, že ho zrušíme úplně a nahradíme zeleným pásem, který by odděloval silnici od budoucího oplocení parku. Nakonec ale zvítězil názor, že po vybudování nového plotu se chodník také opraví a zůstane na původním místě,“ dodal z plánů prostějovských konšelů Fišer.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...