Dobrý podvečer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

47 zonaVedení Prostějova se rozhodlo ukončit jednání o prodeji pozemku v průmyslové zóně se společností ADD Investment. Rada města navrhuje zastupitelstvu revokovat předmětné usnesení a doporučuje schválit prodej společnosti Plyny Jehlář.

Konšelé na poslední schůzi dále neschválili prodloužení lhůty pro výstavbu výrobního areálu firmy Železárny-Anahütte. „Chceme, aby v průmyslové zóně vyrostly v co nejkratší době výrobní areály, které budou znamenat vznik nových pracovních příležitostí pro prostějovské občany. Město postupuje vstřícně a seriózně, stejné jednání očekává ale i od svých partnerů,“ vysvětlil v některých případech tvrdý postup magistrátu Jiří Pospíšil, první náměstek primátora statutárního města Prostějov.
Smlouvu se společností Železárny-Anahütte uzavřelo město v červnu 2008. Firma se zavázala postavit výrobní areál do šesti let ode dne podpisu kupní smlouvy, tedy do 25. června 2014.
V letošním roce se však obrátila na vedení města s požadavkem prodloužení lhůty o další dva roky. Žádost zdůvodnila komplikacemi souvisejícími se zřízením nového odběrného místa a připojením připravované stavby výrobního závodu k distribuční soustavě ze strany společnosti E.ON Česká republika. „Prodloužení termínu rada neschválila. Lhůta pro realizaci výstavby výrobního areálu na převáděných pozemcích doposud neuplynula, proto nejsou prozatím dány podmínky pro odstoupení od smlouvy ze strany města. Nicméně, vzhledem k zájmu nových investorů, město deklaruje zájem o zpětné odkoupení pozemku do svého vlastnictví za účelem vyhlášení nového záměru prodeje,“ uvedl k tomuto případu Pospíšil.
Prodej pozemku společnosti ADD Investment schválilo zastupitelstvo 17. dubna 2012. „Následovala vleklá jednání, kdy nebylo možné téměř půldruhého roku dosáhnout vzájemného kompromisu, přičemž na poslední výzvu k podpisu smlouvy do termínu třicátého září letošního roku investor ani nereagoval. Rada města proto vyhlásila nový záměr prodeje s aplikací systému úhrady kauce, k němuž se přihlásil jediný zájemce, společnost Plyny Jehlář,“ sdělil ke druhé výrazné změně v průmyslové zóně první náměstek primátoral.
Cena tohoto pozemku podle znaleckého posudku činila 1,577 milionu korun, zájemce nabídl 1,6 milionu a uhradil kauci. Záměrem společnosti je vybudování nového logistického centra, včetně prodejny svařovací techniky.
Od vstupu prvního investora do průmyslové zóny zde našlo práci už zhruba dva tisíce Prostějovanů. Největším zaměstnavatelem je společnost Mubea, kde pracuje 800 lidí.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...