Dobré odpoledne, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 dumMěsto už na podzim loňského roku vyhlásilo záměr prodeje dalších bytových domů v Prostějově. Důvod byl jediný, jedná se celkem o letité nemovitosti a jejich údržba je rok od roku nákladnější. Ze čtveřice nabízených domů však magistrát uspěl pouze v jediném případě! Jak konšelé na nedávné tiskové konferenci prozradili, ke koupi domu ve Svatoplukově ulici číslo 50 se přihlásilo hned několik zájemců. O nemovitosti v Rozhonově ulici číslo 2 a 12, ani o polorozbořenou barabiznu ve Vodní číslo 11 nebyl zájem vůbec žádný.

 

„Co se týká Svatoplukovy ulice, zmíněný dům číslo padesát se snažíme prodat už rok a ještě k tomu na druhý pokus. Zájemcům, kteří se o jeho koupi přihlásili vloni, zastupitelstvo sice už prodej schválilo, ale kupci záhy útočili na město, aby jim byla poskytnuta sleva. Najednou jim vadilo i to, že nájemci v daném domě mají smlouvu na bydlení na dobu neurčitou, což byla podmínka města. Takže jelikož tito zájemci nerespektovali podmínky města, od kupní smlouvy se odstoupilo,“ shrnul veškerou strategii Jiří Pospíšil, první náměstek primátora statutárního města Prostějov.

Nyní je však situace diametrálně odlišná. „K dnešku registrujeme na základě vyhlášeného záměru hned čtyři žádosti o koupi domu ve Svatoplukově ulici číslo padesát. Rada města tedy schválila pořadí kandidátů podle nabízené ceny a tento materiál půjde k projednání na nejbližším zastupitelstvu města,“ vysvětlil Pospíšil s tím, že odhadní cena domu je 1,3 milionu korun, přičemž nejvýhodnější nabídka ke koupi je o šest set tisíc korun vyšší.

Večerník dále minulý týden zjistil, ve zmíněném domě působí kominictví, které by však tady mělo zůstat. „Ano, součástí objektu je i jeden nebytový prostor,“ připustil první náměstek primátora.

O zbylé nabízené doby neprojevil zájem nikdo. „Je to už poněkolikáté. Jedná se o nemovitosti, které jsou plně obsazeny výhradně romskými rodinami,“ podotkl Pospíšil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...